Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 29

Saulei šviečiant prie Baltojo tilto karaliauja ne poilsiautojai, o traktoriai

Pirmadienį popiet prie Vilniaus Baltojo tilto, šalia Neries, burzgė traktoriai. Čia stumdyta sena veja, kadangi planuojama žolę pakeisti nauja, pasodinti medžių ir krūmų. Tačiau dėl to šią vasarą vilniečiams teks ieškoti kitos vietos pramogoms prie upės – darbai pievoje vyks iki rugpjūčio.
Traktoriai prie Baltojo tilto
Traktoriai prie Baltojo tilto / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sės naują žolę

Pieva prie Baltojo tilto Vilniaus centre jau ne vienerius yra tapusi tikru traukos centru šiltuoju metų laiku. Žmonės čia renkasi esant geram orui, žaidžia lauko žaidimus ar tiesiog sėdi, gulinėja pasitiesę paklotus ant žolės. Ši vieta pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo, žmonių susirenka išties daugybė.

Šiemet šios vietos gerbėjams teks nusivilti. Jau nuo pirmadienio pievoje darbuojasi traktoriai.

„Dabar yra nustumiama esama žolė. Šie darbai vyks apie savaitę, vėliau ketinama sėti naują žolę, bus pasodinta apie 100 medžių ir krūmų. Planuojama, kad žolė vėl žaliuos dar šių metų rugpjūtį“, – apie darbus informavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Tvarkoma pakrantės atkarpa nuo Baltojo tilto iki baidarių nusileidimo vietos. Palaikant laisvos ir atviros erdvės idėją, šioje Baltojo tilto pusėje bus įrengta baidarių įlanka, lauko kavinė su 40 sėdimų vietų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Traktoriai prie Baltojo tilto
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Traktoriai prie Baltojo tilto

Įrenginėja sporto aikštynus

Darbininkai sukinėjasi ir kitoje Baltojo tilto pusėje link Žaliojo tilto. Čia dar pernai pradėti darbai, kuriuos pabaigus žadama, kad aktyvaus laisvalaikio ir sporto erdvė pasikeis neatpažįstamai – taps patrauklesnė, saugesnė ir kur kas įdomesnė aktyviems, prie upės mėgstantiems poilsiauti vilniečiams ir miesto svečiams.

Pernai čia išmontuoti pasenę įrenginiai, buvę lauko tinklinio aikštynai, riedlenčių parkas bei krepšinio aikštelės. Kaip pranešė savivaldybė, dabartinė viešoji erdvė Baltojo tilto funkciškai bus padalinta į dvi dalis: pirmoji, miestiečių jau pamėgta, aktyvi, sportiška laisvalaikio praleidimo zona su aikštynais, antroji – natūraliai susiformavusi rekreacinė laisvalaikio praleidimo vieta. Aktyviojoje zonoje atsiras visiškai naujas modernus sporto aikštynas.

Vilniaus m. sav. vizualizacija /Prie Baltojo tilto atsiras naujas sporto aikštynas
Vilniaus m. sav. vizualizacija /Prie Baltojo tilto atsiras naujas sporto aikštynas

Vilniečiai galės sportuoti lauko gimnastikos, lauko treniruoklių aikštelėse, atsiras ir atnaujintos net 9 paplūdimio tinklinio aikštelės. Visos sporto zonos orientuotos arčiau Upės gatvės, atitraukiant jas nuo šlaito – sportuojantiems labiau atsivers Neries vaizdas. Smėliu padengtos tinklinio aikštelės bus aptvertos apsauginiu tinklu, taip pat numatytos ir laisvalaikio bei poilsio zonos šalia aikštelių. Viena iš būsimų aikštelių šiaurinėje dalyje bus apjuosta tribūnomis ir skirta rengti profesionalius tarptautinius lauko tinklinio turnyrus. Bus persirengimo kambariai su spintelėmis, dušais.

Šalia būsimų lauko tinklinio aikštelių atsiras 3 dvipusės krepšinio aikštelės. Šalia aikštelių, išnaudojant esamą reljefą, atsiras ir žiūrovams skirtos vietos bei laiptai. Greta bus suoliukų, šiukšliadėžių. Tarp tinklinio bei krepšinio aikštelių, arčiau Baltojo tilto atsiras ir visiškai atnaujintas riedutininkų parkas, skirtas įvairaus amžiaus riedutininkų grupėms. Šalia tilto bus įrengtos ir dvi vaikų žaidimų aikštelės, padengtos saugia gumos danga.

Centrinėje sporto ir rekreacijos zonos šalia Baltojo tilto, iš abiejų pusių atskiriant medžių juosta, bus įrengtos lauko gimnastikos ir treniruoklių aikštelės. Greta bus ir suoliukai, dviračių stovai. Šioje krantinės terasos dalyje bus atnaujinta ir apie 1,4 km ilgio dviračių ir apie 3,6 km pėsčiųjų takų.

Vilniaus m. sav. vizualizacija /Prie Baltojo tilto atsiras naujas sporto aikštynas
Vilniaus m. sav. vizualizacija /Prie Baltojo tilto atsiras naujas sporto aikštynas

Atkarpoje tarp Žaliojo ir Baltojo tilto, visai šalia Baltojo tilto atsiras ir naujai suformuota terasa su apšvietimu bei nauja nuovaža į krantinę. Šioje vietoje žadama ir pontoninė prieplauka.

Aktyvaus laisvalaikio ir poilsio naujų erdvių įrengimas yra vienas iš dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos etapų, kurio metu iki 2019 m. pabaigos suplanuota visiškai atnaujinti krantinę nuo Tuskulėnų dvaro iki pat Žaliojo tilto. Dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektas finansuojamas iš sostinės savivaldybės biudžeto ir ES lėšų. Darbų vertė yra daugiau kaip 6,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius