Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 14 /16:27

Sauliaus SKvernelio nušalinti VRM bylos įtariamieji – Rimvydas Jančiauskas ir Jonas Ūsas

Tarp įtariamųjų galbūt neskaidrių Vidaus reikalų ministerijos (VRM) viešųjų pirkimų byloje – VRM Elektroninės valdžios politikos skyriaus vedėjas Rimvydas Jančiauskas ir ministerijai pavaldaus Informatikos ir ryšių departamento direktoriaus pavaduotojas Jonas Ūsas.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai BNS trečiadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis trečiadienį šiuos tarnautojus nušalino nuo pareigų.

Minėti asmenys nušalinimo laikotarpiu turės grąžinti valstybės tarnautojų pažymėjimus, jiems patikėtas su pareigų vykdymu susijusias priemones, dokumentus.

Ministerija anksčiau skelbė, kad bus tikrinami įtartini informacinių technologijų srities viešieji pirkimai ministerijai pavaldžiose įstaigose, tarp jų – ir Informatikos ir ryšių departamente. Ministerijos ir teisėsaugos susidomėjimą sukėlė keli stambūs pirkimai, kuriuose laimėtoja pripažinta bendrovė „NT Service“ – jos vadovui Peisachui Kačerginskiui yra pareikšti įtarimai.

Tuo metu ministerijos Elektroninės valdžios politikos skyrius yra atsakingas už informacinių technologijų sritį, ekeltroninės valdžios bei elektroninės saugos projektų koordinavimą ir įgyvendinimą.

Tuo metu ministerijos Elektroninės valdžios politikos skyrius yra atsakingas už informacinių technologijų sritį, ekeltroninės valdžios bei elektroninės saugos projektų koordinavimą ir įgyvendinimą.

Prasidėjo nuo kratos partijos būstinėje

Pernai spalio 21 dieną Generalinė prokuratūra pranešė su STT atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais VRM vykdytų viešųjų pirkimų. Tada iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Tuomet ikiteisminiame tyrime įtarimai buvo pateikti Algimantui Juocevičiui, Ervinui Raistenskiui, Rolandui Skaisgiriui, Justinui Garliauskui ir Peisachui Kačerginskiui. A.Juocevičius praėjusią savaitę mirė.

Po praėjusią savaitę STT pareigūnų atliktų naujų kratų partijos „ Tvarka  ir teisingumas“ būstinėje ir Vidaus reikalų ministerijoje bei jai pavaldžiose įstaigose, nauji įtarimai tyrime pareikšti dar maždaug penkiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius