-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 05 /12:19

Saulius Skvernelis apie sveikatą: turiu nuvilti – gedulingų pietų nebus

Antradienį premjeras Saulius Skvernelis viešai paskelbė, kad nedarbingumą pasiėmė dėl to, kad pakilo temperatūra. Anot premjero, tai buvo signalas, kad prasidėjo infekcija, tačiau po tyrimų paaiškėjo, kad viskas gerai – infekcijos nėra. Kaip skelbta anksčiau, premjeras į darbą ketina grįžti trečiadienį.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Noriu padėkoti žmonėms, nuoširdžiai susirūpinusiems mano sveikata, – antradienį feisbuke rašo premjeras. – Daugumai iš mūsų temperatūros pakilimas reiškia „ai, matyt truputį peršalau, išgersiu tabletę ar arbatėlės ir savaime praeis“. Bet žmonėms su nuslopinta imunine sistema (o chemoterapija, deja, tai daro) yra kitaip: būtina nedelsiant vykti į ligoninę, nes tai gali būti infekcija. Taip ar ne – nustatyti gali tik išsamūs tyrimai, kurie net ir premjerams atliekami ne darbo kabinete, o tik ligoninėje.“

Todėl, anot jo, teko porą dienų pabūti izoliuotame režime, buvo atlikti reikalingi tyrimai, kurie parodė, jog viskas gerai. Infekcijos nėra, o temperatūros pakilimas buvo tiesiog organizmo reakcija į po chemoterapijos naudojamus vaistus.

„Tad dar kartą ačiū nuoširdžiai susirūpinusiems“, – pabrėžė jis.

Premjeras: Seime nešiojamos paskalos

Atskirą žodį S.Skvernelis teigė norintis pasakyti „kolegoms“ politikams, kurie kalbėdami apie jo būklę krizena, kad nepakeičiamų yra pilnos kapinės, arba Seime nešioja paskalas, esą kokia sunki premjero būklė, gydymas nepadeda ir panašiai.

„Tokius turiu nuvilti: gedulingų pietų nebus. Teks pasistiprinti kokia nors kitokia proga, kitokiame renginyje. Matyt, ne visiems duota suvokti, kas yra etika, padorumas, galiausiai elementarus, paprastas žmogiškumas. Visi turime teisę į laikiną nedarbingumą, kad ir kokia liga besirgtume“, – rašo premjeras.

S.Skvernelis visiems geros valios žmonėms teigė norintis dar kartą priminti: rūpinkitės savimi ir artimaisiais: „Mylėkite juos. Skirkite laiko sau bei savo sveikatai, nekreipkite dėmesio į antraeilius ir nereikšmingus dalykus. Negadinkite nuotaikos ir nervų dėl smulkmenų, nors kartais jos pateikiamos ir atrodo labai reikšmingos. Iki greito pasimatymo! „Pagrindinę“ žinią, kad kiek, būčiau pamiršęs – rytoj grįžtu į darbą!“

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas BNS antradienį teigė, kad tyrimai premjerui buvo atlikti Santaros klinikose.

Premjerui pasijutus prastai, pirmadienį jis taip pat nedirbo ir atšaukė planuotą susitikimą su Vilniuje viešėjusia Norvegijos premjere Erna Solberg.

S.Skvernelis rugpjūčio pabaigoje paskelbė, kad serga limfoma, todėl kai kuriomis dienomis per gydymo procedūras teigė negalėsiantis būti darbe.

Prezidentas Gitanas Nausėda Vyriausybės vadovui dekretais leido pagal poreikį nebūti darbe iki lapkričio 8 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius