Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 19

Saulius Skvernelis Briuselyje susitiks su NATO vadovu

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį Briuselyje su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu aptars galimybes Aljansui atsiųsti papildomus pajėgumus į Lietuvą.
Saulius Skvernelis ir Jensas Stoltenbergas
Saulius Skvernelis ir Jensas Stoltenbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ministras pirmininkas su NATO vadovu taip pat aptars galimybes didinti karių mobilumą Europoje, santykius su Rusija ir Ukraina, pačios Lietuvos pastangas užtikrinti saugumą.

Lietuva siekia, kad šiuo metu Baltijos šalyse vykdoma NATO oro policijos misija taptų sudėtine oro gynybos dalimi. Tai reiškia, kad budintys Aljanso naikintuvai krizės atveju galėtų vykdyti kovines užduotis.

Baltijos šalys taip pat siekia NATO paramos rengiant regiono oro gynybos architektūrą, tai yra į vieną gynybos schemą sujungti trumpojo, vidutinio ir ilgojo nuotolio oro gynybos sistemas.

Lietuva šiuo metu turi tik trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų ir yra pasirašiusi sutartį dėl vidutinio nuotolio sistemų pirkimo.

Be to, Baltijos šalys prašo Aljanso, kad pernai jose dislokuoti tarptautiniai NATO batalionai būtų papildyti paramos iš oro ir jūros pajėgumais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius