Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 23

Saulius Skvernelis: naujų mokesčių neplanuojame

Premjeras Saulius Skvernelis, ketvirtadienį paklaustas, kaip bus kompensuojami biudžeto trūkumai, teigė, kad nenumato naujų mokesčių, o dalis trūkumų bus padengto skolintomis lėšomis. Premjeras ketvirtadienį taip pat patikino, jog su prezidentu Gitanu Nausėda atsinaujino pokalbiai dėl ekonomikos ir inovacijų ministro. Jis sakė kandidatą į šią ministeriją pasiūlys tuomet, kai jį ras.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Opozicijos lyderis, konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį Vyriausybės valandoje klausė apie kitų metų biudžetą.

„Nerimą keliančios žinios buvo išgirstos iš finansų ministro, kad per kelias savaites buvo 100 mln. eurų atsilikome nuo prognozės“, – kalbėjo jis. G.Landsbergis teiravosi, su kokiu biudžetu eisime į 2021 metus ir kaip bus kompensuoti biudžeto trūkumai – skolintomis lėšomis, papildomais surinkimais?

Anot S.Skvernelio, pirmojo krizinio mėnesio skaičiai yra tokie, kokius nurodė finansų ministras.

Matyt, tas neišvengiama.

„Galbūt guodžia tai, kad vis tiek tai yra daugiau, negu praėjusiais metais (...) Mes turime praradimus ir dėl to, kad yra įvestos mokesčių atostogos ar atidėjimas. Noriu priminti, kad praktiškai birželis, liepa bus tie mėnesiai, kuriais turėsime jau projektuoti 2021 metų biudžetą. O kalbant apie praradimus galimus tikrai mes neplanuojame jokių papildomų mokesčių nustatyti, mes tikimės, kad pasibaigus epidemijos pikui – tikrai ne pasibaigus pačiai situacijai, krizinei, mes turėsime išeidinėti iš jos dar, matyt, ne vienerius metus. Taip, tai bus kompensuojama ir skolintomis lėšomis, tikiuosi, kad suveiks tos priemonės, kurios numatytos. Trumpalaikės – pabrėžiu, dėl ekonomikos skatinimo“, – Vyriausybės valandoje kalbėjo premjeras.

Jis neatmetė galimybės, kad Vyriausybė Seimui siūlys peržiūrėti šių metų biudžetą.

„Matyt, tas neišvengiama“, – sakė premjeras.

Pokalbiai apie ministro kandidatūrą atsinaujino

G.Landsbergis premjero taip pat teiravosi, kada bus siūlomas kandidatas į ekonomikos ir inovacijų ministrus.

Opozicija raštu premjerui pateiktuose klausimuose, į kuriuos jis ketvirtadienį atsakyti nesutiko, buvo teiraujamasi, kada bus baigtas bandymas palaužti prezidentą, siunčiant signalus, kad bus teikiama jau kartą atmesta Luko Savicko kandidatūra.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukas Savickas ir Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lukas Savickas ir Gitanas Nausėda

S.Skvernelis ketvirtadienį patikino, kad dėl to nėra jokių užsispyrimų ir ambicijų. Tačiau pakartojo, kad buvo pasiūlytas geriausias kandidatas.

„Procesas nėra sustojęs, jis tikrai yra atnaujintas, kadangi yra priimti sprendimai, kas tikslinga ir logiška, – dėl dviejų ministerijų sujungimo. Tačiau šiandien mes turime naują situaciją ir diskusijos su prezidentu vyksta. Aš manau, kad jeigu mes surasime šiam trumpam, bet ypatingam laikotarpiui tinkamą kandidatūrą, toks teikimas bus ir padarytas“, – sakė premjeras.

Jis pabrėžė su prezidentu bendraujantis nuolat, nuotolinis pokalbis numatomas ir šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius