Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 10

Saulius Skvernelis: rudens sesija nebus lengva

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad rudens sesija nebus lengva, tačiau iki Kalėdų planuojama priimti nemažai sprendimų, kurių, jo žodžiais, laukia Lietuvos žmonės.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vyriausybės vadovas sako, kad artėjantys savivaldos ir prezidento rinkimai neužgoš esminių klausimų, o kiekvienas Vyriausybės siūlymas bus vertinamas objektyviai.

„Dabar jau aišku, kad ji (sesija – BNS) nebus paprasta ir lengva. (...) Artėja treji rinkimai. Noras pamiršti valstybės klausimus ir stačia galva pasinerti į asmenines politines kovas kažkam gali būti labai didelis“, – kalbėjo premjeras pirmadienį Seime, pristatydamas rudens sesijos darbų programą.

Premjeras svarbiausiais darbais įvardijo 2019 metų biudžeto priėmimą, didesnio partijų ir politinių kampanijų finansavimo skaidrumą, notarų įkainių sumažinimą.

„Nors laukia sudėtingas etapas, tačiau padarysiu viską, kad Lietuvos žmonių laukiami sprendimai būtų priimami kuo greičiau, kad laikas būtų išnaudojamas efektyviai, nes pusmetį tuščiai ginčytis, kuris politikas ar politinė jėga labiau patiks rinkėjams, tiesiog yra per didelė prabanga šaliai“, – pridūrė S.Skvernelis.

Jis žadėjo, kad Vyriausybė siūlys didinti vaiko pinigus, plėsti paramos šeimoms priemones, patvirtinti demografijos, migracijos ir integracijos politikos 2018–2030 metai strategiją.

S.Skvernelis pranešė, kad ketinama keisti studijų finansavimo formą, studijų finansavimą susiejant su sutartimis, kurios bus sudaromos tarp valstybės ir aukštųjų mokyklų.

„Norime didesnio visos akademinės bendruomenės įsitraukimo valdant aukštąsias mokyklas, tai tik dalis priemonių, kurių tikslas yra aukštesnės kokybės švietimo sistema“, – sakė premjeras.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pranešė, kad per sesiją parlamentarai turėtų apsvarstyti 596 teisės aktus, su lydimaisiais – per 800.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius