Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 17 /16:02

Prezidento posto sieksiantis S.Skvernelis apie G.Nausėdą ir I.Šimonytę: paskirti prezidentės įpėdiniai

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį viešėdamas Rusnėje, susitikime su vietos bendruomene, pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose. Pagrindinis argumentas tai daryti, anot S.Skvernelio, noras, kad žmonėms būtų iš ko pasirinkti.
Premjeras Saulius Skvernelis pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose
Premjeras Saulius Skvernelis pranešė dalyvausiantis prezidento rinkimuose / S. Gvildžio / „Šilokarčema“ nuotr.

Premjeras tikino, kad klausimo dėl prezidento rinkimų sulaukia visuose susitikimuose su visuomene, tačiau rusniškiams norintis atsakyti atvirai.

„Aš dalyvausiu rinkimuose“, – pareiškė S.Skvernelis.

Aš dalyvausiu rinkimuose.

„Nėra tai paprastas mano sprendimas, bet tai yra mano sprendimas, mano asmeninis sprendimas, kuris palaimintas namuose“, – kalbėjo premjeras, nors pripažino, kad šeima dėl to nėra labai laiminga.

VIDEO: Saulius Skvernelis paskelbė dalyvausiantis prezidento rinkimuose

Jis tikino, kad labiausiai stumia dalyvauti tai, kad šiuo metu Lietuvai metama moneta, kurios abiejose pusėse esą yra tas pats – „galimai konservatorių partijos remiami kandidatai“.

„Atsakymas tikrai nėra paprastas, ypač šiuo metu, kada, mano galva, mano asmenine nuomone, iš esmės mums jau yra paskirti prezidentės įpėdiniai du, kurie nuolat šmėžuoja pirmuose puslapiuose, kurių aukščiausi reitingai, kurie vienas kitą jau skiria premjeru, nors kandidatuodami žmonės turėtų žinoti konstitucinius principus“, – aiškino S.Skvernelis.

Jis tikino turintis ministrų kabineto palaikymą.

„Ne visi ministrai išlaikė tą žmogiškumo išbandymą. Tiek to. Yra, kaip yra“, – atsiduso premjeras.

Ne visi ministrai išlaikė tą žmogiškumo išbandymą. Tiek to. Yra, kaip yra.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kuriai atstovauja S.Skvernelis, savo kandidatą prezidento rinkimuose ketina tvirtinti kitą savaitgalį suvažiavime. Kol kas vienintelis partijos skyrių keliamas kandidatas yra S.Skvernelis.

Taip pat S.Skvernelis džiaugėsi, kad Vyriausybei daug pavyko pasiekti, ir tikino, esą tai pavyko, nes nebuvo paisoma tik partinių interesų. Kaip pasiekimą jis minėjo mokesčių reformą, kurią, pasak jo, kai kas net vadina katastrofa. Šį žodį kalbėdamas apie mokesčių reformą minėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Jis tikino, kad dar daugiau būtų padaryta, jei būtų daugiau susikalbėjimo tarp valdžių ir mažiau stabdymo.

S.Skvernelis susitikime su rusniškiais tikino gerbiantis žurnalistus, tačiau akcentavo, kad ne visi žurnalistai esą yra tik žurnalistai. Kai kurie, pasak S.Skvernelio, ieško tik „kokį š... išpiltų ant S.Skvernelio“.

Jis pats sakė galintis daugelio žmonių, kuriems buvo per griežtas ir per kategoriškas, atsiprašyti, tačiau esą svarbiausia, kad nieko nepavogė, ir reikia, kad būtų šalyje kitas kelias, nebūtų gąsdinama katastrofomis.

Klausiamas, ar viešųjų ryšių klausimais jį konsultuoja Darius Gudelis, premjeras tikino, kad su šiuo asmeniu bendrauja, bet ne apie viešuosius ryšius.

Kaip premjeras ims atostogas

Apie kandidatavimą prezidento rinkimuose paskelbęs ministras pirmininkas S.Skvernelis sako, kad rinkimų kampanijos metu pasiims atostogas, o atsistatydinti neplanuoja, praneša BNS.

„Jeigu pavyks įveikti visus teisinius reikalavimus, surinkti parašus, aš kandidatu geriausiu atveju tapsiu kovo mėnesį. Tada apie detales galėsime toliau kalbėti“, – žurnalistams Rusnėje sakė premjeras.

„Aš tikrai nesvarstau pasitraukti (iš pareigų – BNS), kadangi Konstitucija tokio apribojimo man nereikalauja, visi mes turime tokią teisę. Vyriausybės įstatymas leidžia pasinaudoti dešimties dienų atostogomis. Tai tikrai aš tokią galimybę greičiausiai išnaudosiu, jeigu reikės, ir daugiau pasiimsiu“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis taip pat atmetė opozicijos priekaištus, kad kampanijos metu naudosis tarnybine padėtimi ir turimais administraciniais resursais.

Jis tvirtino, kad Vyriausybės sprendimai nėra ir nebus susiję su gegužę vyksiančiais šalies vadovo rinkimais.

„Aš tikrai nuosekliai, kryptingai dvejus metus dirbau ir toliau tai darysiu. (...) Aš nemanau, kad taip yra, nes aš nevykdau rinkiminės kampanijos“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Premjeras kol kas nekomentavo savo būsimos kampanijos akcentų ir kuo skirsis nuo kitų kandidatų rinkimuose.

V.Pranckietis sveikina ir stebisi

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia sveikinantis premjero S.Skvernelio sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau jis stebisi, kad S. Skvernelis apie tai pranešė likus savaitei iki Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimo.

„Seimo pirmininkas sveikina ministrą pirmininką priėmus svarbų ir atsakingą sprendimą kandidatuoti 2019 metų prezidento rinkimuose. Ši naujiena yra ir netikėta, ir laukta“, – teigiama parlamento vadovo atstovės Karolinos Frolovienės BNS perduotame komentare.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Viktoras Pranckietis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Viktoras Pranckietis

Anot V. Pranckiečio, viešojoje erdvėje buvo justi nuotaikos, vedančios į tokį premjero apsisprendimą.

„Visgi netikėta tai, kad sprendimas paskelbtas likus kiek daugiau nei savaitei iki LVŽS suvažiavimo, kuriame ketinta paskelbti skyrių siūlomus kandidatus. Belieka laukti ir partijos suvažiavimo sprendimo“, – teigia Seimo vadovas.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2019 m. gegužę. Juose dalyvauti jau užsiregistravo Petras Auštrevičius, Gitanas Nausėda, Ingrida Šimonytė, Naglis Puteikis, Arvydas Juozaitis, Aušra Maldeikienė, Valentinas Mazuronis, Alfonsas Butė, Vitas Gudiškis ir Kazimieras Juraitis. Daugiau apie visus kandidatus sužinoti galite šiame 15min tekste.

Delfi.lt užakymu „Sprinter“ atlikta visuomenės apklausa rodo, kad lapkritį už G.Nausėdą būtų balsavę 27,1 proc., I.Šimonytę – 19,4 proc., o premjerą S.Skvernelį – 10 proc. respondentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius