2019 08 28 /14:49

Saulius Skvernelis serga kraujo vėžiu: liga diagnozuota pirminėje stadijoje

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį paskelbė, kad serga vėžiu. Ministro pirmininko teigimu, jam buvo diagnozuota limfoma. Premjeras sakė, kad liga diagnozuota pirminėje stadijoje, atlikus operaciją, o dabar jam taikomas gydymas – chemoterapija ir imunoterapija.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

S.Skvernelis žurnalistams sakė suprantantis, kad jam negalioja privataus gyvenimo apsauga.

„Nevertinant visko, aš turiu ir mažametę dukrą, kuri taip pat stebi, žiūri televiziją, su kuria reikia kalbėti. Turiu garbaus amžiaus mamą, šeimą. Tiek to – tokia yra mūsų kultūra, tai tenkinant jūsų smalsumą galiu pasakyti, kad nuo pareigūno laikų kasmet tikrinausi sveikatą, priešpaskutinį profilaktinį patikrinimą turėjau 2018 metų liepos mėnesį. Viskas buvo tvarkoje, kaip visada – jaučiausi puikiai“, – pasakojo jis.

VIDEO: Saulius Skvernelis paskelbė, kad serga vėžiu

S.Skvernelis teigė po prezidento rinkimų nusprendęs tęsti ir atlikti profilaktinį patikrinimą, kurio metu buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai.

Premjeras teigė, jog diagnozę buvo galima nustatyti tik chirurginės operacijos metu.

„Diagnozė yra patvirtinta: tai – limfoma, pirminė stadija. Nėra išplitusi, yra taikomas gydymas“, – teigė premjeras. S.Skvernelis patikslino, kad jis gydomas imunoterapija ir chemoterapija.

„Pirmą ciklą aš vakar praėjau. Du mėnesiai – rugsėjis, spalis, ciklai turi būti pabaigti ir gydytojai tikisi pilno pasveikimo. To tikiuosi ir aš. Dėkoju visiems už palaikymą, už supratimą, už subtilumą. Tokiais atvejais paaiškėja, kas yra kas Lietuvoje – artimoje aplinkoje, tolimesnėje aplinkoje“, – kalbėjo premjeras.

S.Skvernelis pridūrė, kad tokią diagnozę, deja, Lietuvoje kasmet išgirsta keliolika tūkstančių žmonių.

„Aš nesu išskirtinis, niekam nelinkiu to patirti – nei jums, nei šeimos nariams ypatingai. Bet toks gyvenimas yra, galiu būti tik geru pavyzdžiu – tikrinkitės, nors ir jaučiatės puikiai“, – pabrėžė ministras pirmininkas.

S.Skvernelis pabrėžė, kad jautėsi ir jaučiasi puikiai – tiek prieš operaciją, tiek dabar.

„Sunku suvokti, kad kažkas galbūt yra. Bet šis kursas tolesnis gydymo taikomas vieninteliu tikslu – siekiant perspėti (užkardyti, – red. past.) apie limfomos atsinaujinimą. Aš tikiuosi, kad tos ligos nėra, bet tą kelią turiu praeiti. Nepaisant savijautos, savimi rūpinkitės, tikrinkitės, tyrimai yra reikalingi ir tai yra pagrindinis dalykas, kas gali užtikrinti ir sėkmę – pasitikėjimas medikais, rūpinimasis savimi“, – kalbėjo jis.

Premjeras pridūrė, kad gyventi reikia dėl svarbių, kilnių tikslų, reikia mylėti savo artimuosius: „To linkiu visiems.“

Paprašė laikytis atstumo

Prieš S.Skvernelio atėjimą pas žurnalistus jo komanda paprašė žurnalistų laikytis tam tikro atstumo – toks prašymas buvo neįprastas, nes paprastai televizijų operatoriai bei fotografai gali netrukdomi sekioti premjerą.

S.Skvernelis per spaudos konferenciją paaiškino, kad jam dabar pavojingos infekcijos, todėl jis vengia būti per arti žmonių.

Prezidentas neseniai pasirašė dekretą, kuriuo iki spalio mėnesio S.Skverneliui buvo leista esant poreikiui turėti nedarbingumą.

Kaip trečiadienį paaiškino S.Skvernelis, buvo sutarta, kad pasijutęs blogiau jis nedirbs.

„Kitos procedūros bus atliekamos dienos stacionare. Vieną dieną ryte ateinu, per pietus išeinu. Kai galėsiu pilnu pajėgumu tęsti darbus – tą darysiu. Kai negalėsiu, mane pavaduos Žygimantas Vaičiūnas (energetikos ministras, – red. past.)“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius