Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 29 /14:55

Saulius Skvernelis sudėjo ginklus – sutinka trauktis iš posto

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis antradienį paskelbė apie pasitraukimą iš posto. „Nedalyvavau ir nedalyvauju politiniuose žaidimuose, tegu tai daro tie, kurie įpratę, kuriems visuomenės ir valstybės interesai yra kažkur apačioje, kuriems svarbiausia partinis lojalumas ir paklusnumas. Nebūsiu kliuviniu Vyriausybei, jei yra tokia politinė kultūra, toks yra partinis sprendimas“, – sakė jis. 
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

S.Skvernelis lauks premjero Algirdo Butkevičiaus sprendimo, nuo kada pasitraukti – tada taip ir padarys.

Kartu su juo darbo neteks ir politinė komanda. 

Šalinamas iš pareigų esu ne už blogą darbą, traukiuosi ne po skandalų.

Ministras teigė nebėgantis nuo atsakomybės ir pabrėžė, jog buvo pasiryžęs tęsti darbus.

„Tačiau po šiandienos sprendimų neturiu kitos išeities, kėdės nesilaikau, dėl to tolesnės galimybės darbuotis Vidaus reikalų ministerijoje tiesiog nėra, – teigė jis. – Šalinamas iš pareigų esu ne už blogą darbą, traukiuosi ne po skandalų.“

Paklaustas, kodėl iškart nesitraukė, kai to pareikalavo jį į postą delegavę „tvarkiečiai“, S.Skvernelis sakė, kad jam nepriimtini ultimatumai „iki Velykų ar iki balandžio“. 

„Kiek bevarčiau Konstituciją, neradau pagrindo atsistatydinti partijai atšaukus savo ministrą“, – teigė jis. 

S.Skvernelis aiškino, kad nors kai kas ir norėtų, jis iš viešumos niekur nedings. Jis teigė planuojantis sėsti prie rašymo ir atskleisti politikos užkulisius: „Parašinėsiu, gal ir jus sudomins kokia mano rašliava.“

Ministras pridūrė, kad ketina važinėti po Lietuvą, susitikti su žmonėmis, tačiau į Valstiečių ir žaliųjų sąjungą, su kuria eis į rinkimus, nestos kaip ir į jokią kitą partiją.

„Nesu nei sąrašo dalyvis, nieko, aš tik savo ketinimus pareiškiau. Taip, man daug kas sakė, kad reikėjo to nesakyti, slėpti iki paskutinės minutės – rugpjūčio 5 dieną tas terminas yra – bet tai būtų nepadoru tų žmonių, kurie puoselėjo viltis su manimi, atžvilgiu“, – sakė jis.

Jis vylėsi, kad premjeras ir prezidentė pasistengs, kad naujas ministras nekeltų jokių abejonių bei grėsmių pradėtoms byloms, kuriose figūruoja R.Paksas bei „Tvarka ir teisingumas“. 

Jis priminė nesiprašęs į šį postą: „Buvo bėda – didžiulė bėda. Ir nežinia kaip būtų suradę tą kandidatą. Bet tada („Tvarkai ir teisingumui“, – aut.) nebuvo problemų kaip juridiniam asmeniui.“

Paklaustas, ar, jo nuomone, „tvarkiečiams“ bus sunku rasti naują ministrą, jis nusijuokė: „Baikit. Lengva bus. Šiandien skaičiau komentarą: pasirodo, čia šventa vieta. O šventa vieta tuščia nebūna. Tai neabejoju, kad bus galima greitai rasti.“

Nori pabaigti darbus

S.Skvernelis kalbėjo, kad ministerijoje dirbo sąžiningai ir nuoširdžiai, darė sprendimus, kuriuos buvo delsiama atlikti keletą dešimtmečių.

„Procesai yra išjudinti, jie juda į priekį. Neabejoju, kad jie bus įgyvendinti“, – surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis. S.Skvernelis taip pat vylėsi, kad jam bus leista pabaigti kai kuriuos pradėtus darbus. 

Jis aiškino, kad valstybės ir visuomenės interesas jam visą laiką aukščiau partinių ar suinteresuotų grupių interesų.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Saulius Skvernelis

„Manau, kad reikia valstybėje spręsti problemas, o ne užsiimti politinėmis rietenomis“, – pridūrė jis. 

Už galimybę dirbti ir galimybę įgyti patirties jis padėkojo A.Butkevičiui ir prezidentei Daliai Grybauskaitei.

A.Butkevičius po susitikimo su R.Paksu pakeitė nuomonę

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius paskelbė, kad S.Skvernelio dienos poste suskaičiuotos – jei pats nesitrauks, Vyriausybės vadovas prezidentei teiks siūlymą jį atstatydinti. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algirdas Butkevičius

Tai A.Butkevičius sakė po susitikimo su S.Skverneliu ir jį į postą delegavusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderiu Rolandu Paksu. 

Tik pateikus naują kandidatą, aš apsispręsiu dėl šito ministro darbo nutraukimo.

„Tik pateikus naują kandidatą, aš apsispręsiu dėl šito ministro darbo nutraukimo“, – BNS citavo A.Butkevičių.

„Kai aš turėsiu kandidatą, jų („tvarkiečių“) deleguotą ir kada tas kandidatas bus patikrintas teisėsaugos institucijų, tada bus sprendžiamas klausimas, nuo kurios dienos vidaus reikalų ministras S.Skvernelis turi palikti pareigas, ir nuo tada pradės dirbti naujas“, – dėstė Vyriausybės vadovas.

Tačiau praėjusią savaitę viešėdamas Kinijoje premjeras aiškino nematantis trukdžių S.Skverneliui eiti pareigų. 

„Tvarkiečių“ nepasitenkinimas S.Skverneliu kilo po to, kai jis nusprendė Seimo rinkimuose dalyvauti su Ramūno Karbauskio vadovaujama Valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius