Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 02

Saulius Skvernelis tikina nežinojęs, kad Vilniaus rajono savivaldybė rengiasi asfaltuoti jo gatvę

Pirmadienį į darbą sugrįžęs premjeras Saulius Skvernelis mažai ką turi pasakyti apie praėjusią savaitę kilusį triukšmą dėl asfaltuojamos gatvės, kurioje gyvena. Po nedarbingumo į darbą sugrįžęs premjeras aiškino nežinojęs, jog Vilniaus rajono savivaldybė Vyriausybės skirtais pinigais asfaltuos gatvę, kurioje jis gyvena.

„Aš vertinu situaciją taip, kad aktyvi bendruomenė prisidėjo savo veiksmais, savo lėšomis, kad tas kelias, kurio laukė penki kaimai 30 metų, būtų pradėtas remontuoti“, – pirmadienį paklaustas, kaip vertina situaciją, sakė jis.

Sakydamas, kad bendruomenė prisidėjo savo pinigais, premjeras turėjo omenyje 2018 metų lapkritį išasfaltuotą 250 metrų atkarpą prie jo namų, kuriai lėšas per pusę skyrė gyventojai ir savivaldybė.

VIDEO: S.Skvernelis apie prie jo namų asfaltuojamą žvyrkelį: nežinojo apie tokį Vilniaus raj. savivaldybės sprendimą

„Nesikišau, nesikišu ir nesikišiu į problemas. Mano, kaip opozicijos lyderis išsireiškė, asmeninis keliukas – 80 metrų gyvenančių mūsų kaimynų penkių žmonių išasfaltuotas už savo lėšas. Tai daugiau komentarų neturiu“, – pirmadienį kalbėjo jis. S.Skvernelis pabrėžė, kad Vilniaus savivaldybė sprendžia, kur tas lėšas skirti, ir pati nusistato prioritetus.

„Kiek žinau, prioretizuoja ir pagal tai, kaip gyventojai prisideda savo lėšomis“, – pabrėžė jis.

15min tyrime kalbama ne apie 80 metrų keliuką, o apie pusantro kilometro atkarpą, kurią Vyriausybės skirtomis papildomomis lėšomis nusprendė išasfaltuoti Vilniaus rajono savivaldybė.

„Kaip aš galėjau žinoti apie sprendimą savivaldybės? Nežinojau“, – sakė premjeras.

Jis teigė, kad sprendimas skirti lėšų tautinių mažumų apgyvendintų rajonų gatvėms ir keliams yra priimtas 2015 metais, jis priimtas todėl, kad tam nebebuvo numatyta ES parama.

Praėjusią savaitę publikuotas 15min tyrimas skelbia, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa ši suma teko premjero S.Skvernelio gyvenamai gatvei asfaltuoti. S.Skvernelio gatvę į remontuotinų sąrašą spalio pabaigoje įtraukė Vilniaus rajono savivaldybės taryba, o po penkių dienų pinigų darbams skyrė Vyriausybė.

Sutvarkyti gatvę prašė VAD

Vilniaus rajono savivaldybė pripažino, kad gatvę nusprendė remontuoti ir dėl to, kad to paprašė premjerą saugantis Vadovybės apsaugos departamentas (VAD).

Sprendimą dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų perskirstymo Vyriausybė priėmė spalio 30 dieną. Vyriausybės posėdžiui pirmininkavo premjeras – nuo klausimo, susijusio ir su papildomu finansavimu Vilniaus rajono keliams, S.Skvernelis nenusišalino.

Susisiekimo ministerijos parengto dokumento metaduomenys rodo, kad jis sukurtas prieš penketą dienų iki ministrų kabineto balsavimo, spalio 25 dieną. Sutapimas ar ne, bet tą pačią dieną, spalio 25-ąją, posėdžiavusi Vilniaus rajono savivaldybės taryba pritarė Vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, taisymo ir priežiūros darbų objektų sąrašui – jame atsirado Upės gatvės atkarpa, einanti per Pasienių bei Smiglių kaimus.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai Jolanta Gulbinovič 15min patvirtino, kad Upės gatvė tvarkoma iš papildomai Vyriausybės skirtų lėšų, jos kapitalinis remontas atsieis beveik visą papildomai skirtą sumą – 299 973 eurus. Pasak J.Gulbinovič, spalio 22 dieną savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją, prašydama papildomų lėšų rajono keliams, o Vyriausybei sutikus skirti dalį prašytų lėšų, šiuo metu yra pradėti maždaug 1,5 kilometro Upės gatvės atkarpos kapitalinio remonto darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius