TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 06 30

Saulius Stoma pasipiktino, kad jam su visuomenininkais neleista Seime pristatyti „Lietuvos sąrašo“

Parlamentaras Saulius Stoma piktinasi, kad Seime jam neleista rengti spaudos konferencijos, kurioje jis kartu su visuomenininkais norėjo pristatyti „Lietuvos sąrašą“.
Saulius Stoma
Saulius Stoma / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tuo metu Seimo kancleris Jonas Milerius teigia, kad Seimo resursai, čia dirbantys valstybės tarnautojai negali būti naudojami „rinkimų batalijose“.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras S.Stoma norėjo spaudos konferenciją Seimo spaudos konferencijų salėje organizuoti ateinantį antradienį, liepos 2 dieną.

„Tačiau Seimo Ryšių su visuomene skyrius šeštadienį pranešė atšaukiantis leidimą, atsižvelgdamas į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Algimanto Salamakino nuomonę bei galimą Seimo rinkimų įstatymo pažeidimą“, – aiškina S.Stoma.

J.Milerius BNS teigė, kad Seime vykstančios spaudos konferencijos negali būti skirtos rinkiminei agitacijai.

„Konferencijos rengiamos ne rinkimų klausimais. Mes neturime teisės dirbti rinkiminei kampanijai, mes, kanceliarija, esame valstybės tarnautojai ir negalime suteikti vienai politinei jėgai kažkokius prioritetus naudotis Seimo resursais – tam yra reikalingi Seimo resursai, darbuotojų darbo atlyginimas, kameros filmavimui“, – dėstė jis.

Kancleris pabrėžė, kad valstybės tarnautojams „draudžiama dalyvauti rinkimų batalijose“ ir ragino į rinkimus jų nepainioti.

Tačiau S.Stoma stebisi, kad kai socialdemokratų lyderis „Algirdas Butkevičius kartu su Tvarkos ir teisingumo bei Darbo partijos vadovais 2012-05-25 Seime spaudos konferencijos metu paskelbė apie bendradarbiavimą rinkimų metu ir po jų, visiems viskas buvo gerai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius