-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 19

Savaitės popuri: Argentinos Messijas ir „Regitrą“ užgulę stručiai

Žodis „popuri“ yra kilęs iš prancūziško žodžio „potpourri“, reiškiančio mišrainę. Tad ir prisiminkime, kokie ingredientai sudarė praėjusios mūsų gyvenimo savaitės patiekalą.
Lionelis Messi. Igno Krakio karikatūra, idėjos autorius Andrius Zimaitis
Lionelis Messi. Igno Krakio karikatūra, idėjos autorius Andrius Zimaitis

Pirmas ingredientas

Argentinos vyrų futbolo rinktinė sekmadienį tapo pasaulio čempione, bene įspūdingiausiame visų laikų finale nugalėjusi Prancūziją.

Vienam geriausių visų laikų futbolininkų Lioneliui Messi šios pergalingos rungtynės tapo paskutiniu karjeros maču pasaulio čempionatuose – 35 metų argentinietis jau anksčiau buvo pareiškęs, jog po ketverių metų aikštėje jo jau nebeišvysime.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Laikas parodys, kaip ten bus iš tikrųjų – Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas juk irgi tikino daugiau nebekandidatuosiantis.

Aišku, lyginti Grubliauską ir Messi yra nedėkinga užduotis – Lionelis yra futbolo karalius (angliškai king), o Vytautas tiesiog yra Kongas.

Simboliška, jog pasaulio čempionato finalo dieną savo 76-ąjį gimtadienį šventė žymus kino režisierius Stevenas Spielbergas, tačiau net ir jis veikiausiai nebūtų sugebėjęs surežisuoti tokio trilerio, kokiam buvo lemta nutikti futbolo aikštėje.

Jeigu Spielbergas dar sykį turėtų sukurti filmus, pavadintus „Pagauk, jei gali“ ir „Ateivis“, jis privalėtų rimtai pagalvoti, ar nevertėtų ekranizuoti Lionelio Messi gyvenimo istorijos.

Paskutinį kartą Argentina pasaulio čempionų titulu džiaugėsi dar 1986 metais, kai Lionelis Messi net nebuvo gimęs. Pagaliau, po 36 metų pertraukos, argentiniečiai gali džiūgauti vėl – Messijas jų nenuvylė.

Antras ingredientas

Lietuva pasirašė 495 mln. dolerių sutartį su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis dėl didelio mobilumo raketinės artilerijos sistemų HIMARS įsigijimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius