Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 04

Savaitgalį Kaune vėl šurmuliuos viduramžių šventė „Hanza Kaunas“

Vos metai prabėgo ir Kauno senamiestyje vėl šurmuliuos tradicinė Kauno viduramžių šventė „Hanza Kaunas". Šį sykį ji Kauną ir Lietuvą džiugins rugsėjo 8-9 dienomis.
Šventės akimirkos
Šventės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Septintą kartą rengiama Hanzos šventė šiemet bus mažesnė nei pernai vykusios Tarptautinės Hanzos dienos, tačiau organizatoriai žada, jog staigmenų netrūks ir šiemet. Kaip ir kasmet šventės lankytojus pasitiks amatininkų mugė, viduramžių miestas prie Nemuno: senųjų amatų kiemas, indulgencijų kioskas, viduramžių žaidimų aikštelė, viduramžių riterių rajonas, viduramžių maisto restoranas, kartuvės, kankinimo kuolai, raganų gojelis, kojūkininkai, renginį vainikuos ugnies spektaklis ir šventiniai fejerverkai.

„Norime pasidžiaugti, kad ši šventė bus išskirtinė ir dovanų žiūrovams tikrai netrūks. Iš Trakų į Kauną persikelia Tarptautinis viduramžių riterių turnyras Lietuvos kariuomenės vado kalavijui laimėti, Hanzos dienomis Nemune vyks tradicinė Kauno aukštųjų mokyklų irklavimo senoviniais laivais regata. Pirmą kartą į viduramžių kaimą atkeliaus pirkliai iš Rytų, vienas iš programos saldainių turėtų tapti piratų sala", – teigė Hanzos šventės organizatorius Darius Rumšas.

Pagrindiniu šventės akcentu šiemet taps skulptoriaus Donato Mockaus darbas. Skulptorių Hanzos šventės gerbėjai turėtų prisiminti iš praėjusių metų. Būtent jo vadovaujama lietuvių ir latvių skulptorių komanda Nemuno ir Neries santakoje pastatė septynias milžiniškas skulptūras iš medžio ir šiaudų, kurios vėliau buvo sudegintos. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto karūnavimo dienos proga, rugsėjo 8 d., skulptorius D. Mockus pastatys smėlio skulptūrą „Vytauto karūna".

„Skulptūra bus laikina, trapi – iš smėlio, nes karūnos valdovas taip ir nesulaukė. O pačią karūną sudarys Kauno miestą reprezentuojantys pastatai: Vytauto bažnyčia, Arkikatedra, Soboras, Prisikėlimo bažnyčia, Perkūno namas", – pasakojo D. Rumšas.

Vytauto karūnavimo proga visus viduramžių damų ir riterių gerų manierų mokyklėlės auklėtinius į miesto riterius ir damas šventins ne tik Kauno miesto meras, bet ir Lietuvos kariuomenės kapitonas Donatas Mazurkevičius, kuris minint 600 metų Žalgirio mūšio metines, atliko Vytauto Didžiojo vaidmenį. Per Hanzos šventę jis ir vėl pasipuoš viduramžių drabužiais ir taps Lietuvos didžiuoju kunigaikščiu Vytautu.

Šventės programa čia: http://www.hanzakaunas.lt/sventesprograma/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius