Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

Savaitgalio kodas: vakarėliai visiems skoniams

Pramogų ištroškusių klaipėdiečių laukia įvairiaspalvis savaitgalis. Pasilinksminti ir atsikvėpti galės ir išsiilgusieji šokių, ir tie, kam prie širdies įspūdingas, bet kiek ramesnis vakaras.
Leon Somov ir Jazzu
Leon Somov ir Jazzu / Organizatorių nuotr.

Džiazo ir softroko garsai

Penktadienį Klaipėdos muzikos klube „Roxy“ laukia svečių iš Olandijos pasirodymas. Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos garsus popdžiazo vokalistas iš Amsterdamo Wouteris Penris su grupe. Pianino ir vokalo virtuozas pasirodymo uostamiestyje metu atliks garsiausias populiariojo džiazo ir softroko kompozicijas bei savo autorinius kūrinius.

W.Penris dainuoti pradėjo dar sėdėdamas mamai ant kelių. Būdamas vos vienuolikos metų jis jau mokėsi pianisto specialybės konservatorijoje. Kiek vėliau, paskatintas vieno klasikinio dainavimo katedros vadovų, pradėjo lankyti profesionalaus dainavimo pamokas. Aranžuoti, improvizuoti bei įvairiausių džiazo subtilybių W.Penris mokėsi iš tokių muzikos pasaulyje gerai žinomų asmenų kaip Rikas Elingsas ir Ronaldas Douglasas.

Charizmatiškas, jausmingas vokalas, melomanų ausims malonios aranžuotės, įsimintini ritmai, sunkiai į kokius nors muzikinius rėmus įspraudžiamas pop, džiazo ir softroko hibridas, stilinga ir lengva muzika išpildyti aukšto lygio pasirodymai – tai vizitinė šio atlikėjo ir grupės kortelė.

Kada – penktadienį, 22 val.

Kiek – 10–20 Lt.

L.Somovo ir Jazzu premjera

Klaipėdiečiai šį savaitgalį galės dalyvauti naujajame Leono Somovo ir Jazzu albumo „Score“ pristatyme. Šeštadienį premjera jų laukia naktiniame klube „Dr.Who“.

„Geidžiamiausiu elektroninės muzikos duetu įvardijamų atlikėjų naujasis darbas išties buvo lauktas. Jį turbūt galima vadinti reikšmingiausiu šio sezono įvykiu lietuviškojoje scenoje“, – tvirtino „Dr.Who“ atstovai.

Klaipėdos klubų lankytojai jau turėjo progų stebėti L.Somovo ir Jazzu kūrybinius ieškojimus nuo šio dueto įsiveržimo į muzikinę padangę – klube „Dr.Who“ jie surengė ne vieną koncertą. Juokaujama, kad per kiekvieną pasirodymą Jazzu balsui ir Leono elektronikai tenka pasivaržyti su pritariančios publikos choru.

Prodiuseris L.Somovas naująjį albumą apibūdino lakoniškai: „Tai brandus, gyvas, organiškas darbas, taip norime skambėti ir koncertuose“. Pavadinimą „Score“ jis interpretuoja kaip žymę, kad duetas žengia naują žingsnį muzikoje ir džiaugiasi pokyčiais.

Anot Jazzu, naujuose kūriniuose yra ir energijos, ir tamsos, ryškesnių spalvų, vingresnių melodijų.
Klaipėdietiškoje albumo „Score“ premjeroje duetui talkins jų bendražygiai – bosine gitara grojantis Domas Aleksa ir mušamuosius valdantis Marijus Aleksa.

Kada – šeštadienį, durys atidaromos 22.30 val., koncerto pradžia 00.30 val.

Kiek – 25 Lt, su „Platinum“ kortelėmis – 20 Lt, su „Diamond“ kortelėmis – nemokamai.

Nostalgiška šokių muzika

Melomanai šeštadienį naktiniame klube „Kiwi“ kviečiami grįžti į 2002-uosius. Šis laikotarpis vadinamas progressive house ir tribal žydėjimo metais. Vakarėlyje „Kiwi nostalgija“ nuotaikinga atmosfera dalinsis šokių muzikos profesionalai. Tai Klaipėdos didžėjų tėvų vadinamas Mindaugėlis iš nepailstančios „BeFree“ kompanijos, Martyna M iš klubinėtojų „Organzzaa“ radijo stoties, rezidentai Uncle Roll ir Manchini bei legendinių „Deep Frequency“ atstovas Yakoff.

Jie vienam vakarui susivienys prie pulto tam, kad gražintų lankytojus į neseną praeitį. Renginyje taip pat laukia ir akrobačių pasirodymas.

Kada – šeštadienį. Durys atidaromos nuo 22 val.

Kiek – iki 23 val. įėjimas pirmam 100 lankytojų nemokamas, vėliau visiems – 20 Lt. Su „Kiwi VIP“ kortele įėjimas visą naktį – nemokamas. Išankstiniai bilietai – 15 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius