-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 12 21

Savaitgalio sniego nuostoliai vairuotojams – 600 tūkst. Lt

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, dėl šio savaitgalio šalčių ir iškritusio sniego pranešimų skaičius apie eismo įvykių skaičius išaugo dvigubai. Dėl sniego ir slidžių kelių labiausiai nukentėjo Vilniaus ir Kauno regionų vairuotojai. Remiantis preliminariais duomenimis, „PZU Lietuva“ vairuotojams atlygins nuostolių už 600 tūkst. litų.
Iškritęs sniegas
Iškritęs sniegas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jau ankstų pirmadienio rytą mūsų žalų centrai sulaukė gausesnio nei įprastai pranešimų apie eismo įvykius skaičiaus. Pagrindinė eismo įvykių priežastis – slidi kelio danga tiek didžiųjų miestų gatvėse, tiek regioniniuose keliuose. Preliminariais duomenimis, daugiau eismo įvykių buvo užfiksuota miestuose, tačiau jie yra smulkesni, o regioniniuose keliuose įvyko stambesnės avarijos, pasitaikė daugiau nuslydimo nuo kelio ar įvažiavimo į kitą eismo juostą atvejų“, – teigia „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Pasak jo, tikėtina, kad per artimiausią parą pranešimų apie draudiminius įvykius dar padaugės, nes eismo sąlygos vis dar išlieka sunkios, o didžiųjų miestų gatvėse – daug išvažinėto sniego ir nevalytų kelių ruožų. Esant tokioms eismo sąlygoms vairuotojams patariama vengti staigių manevravimų gatvėse, ypač sankryžose, atsargiau išvažiuoti iš kiemų į pagrindines gatves ir rinktis mažesnį greitį.

„Dėl slidžios kelio dangos gerokai pailgėja stabdymo kelias, todėl reikia laikytis didesnio atstumo nuo kitų automobilių. Ši taisyklė galioja ne tik miestų gatvėse, kur gausesni automobilių srautai, bet ir regioniniuose keliuose, nes jie – ypač slidūs ir važiuojant didesniu greičiu staiga pastabdžius automobilį daug sunkiau suvaldyti, jis lengviau nuslysta nuo kelio, gali įvažiuoti į kitą eismo juostą“, – teigia M.Žilionis.

Slidžiame kelyje automobilį rekomenduojama stabdyti pamažu, impulsais, nuspaudžiant ir atleidžiant stabdžio pedalą, neišjungus pavaros – tai neleidžia automobiliui slysti į šoną. Be to, stabdant svarbu nesukinėti vairo – laikyti jį tiesiai – mažiau manevruoti.

Per dešimt šių metų mėnesių bendrovė „PZU Lietuva“ jau išmokėjo 56,3 mln. litų pagal transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo (TPVCA) ir kasko draudimo sutartis. Bendra „PZU Lietuva“ draudimo išmokų suma 2009 m. sausio–spalio mėnesiais siekia 81 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius