Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 06 07

Savaitraštyje „15min“ penktadienį skaitykite: naujakurių ašaros, lietuvių pirkinys Rusijoje – bankas, atominis miestas remia VAE, bet netiki, kad ji iškils

Naujakurių ašaros
Savaitraščio viršelis.
Savaitraščio viršelis. / 15min nuotr.

Butas su daline apdaila pražioja savo nasrus ir nekantriai laukia, kol pamaitinsi. Savaitraštis „15min“ aiškinasi, kiek trunka ir kiek kainuoja pinigų, laiko bei nervų sostinėje įsirengti butą. Bandant neapsikrauti nereikalingais baldais, bet paisant kokybės 34 kvadratinių metrų dviejų kambarių naujos statybos buto įrengimas atsiėjo 53 tūkst. Lt, nors miegamajame, be lovos su čiužiniu, romanetės ir šviestuvo, kol kas daugiau nieko nėra.

Lietuvių pirkinys Rusijoje – bankas

Rusiško kapitalo bankai nesėkmingai bando įsitvirtinti Lietuvoje, tuo tarpu lietuvių investuotojai negali skųstis, kad yra nepageidaujami Rusijos platybėse – grupė Lietuvos verslininkų šioje šalyje nesunkiai įsigijo nedidelį banką. Rostove prie Dono registruotame „Kapital banke“ lietuviai šeimininkauja nuo praėjusių metų. 

Iššūkių kolekcininkas

Sekmadienį 40 metų jubiliejų švęsiantį Kristijoną Kaikarį siekti „Microsoft Lietuva“ vadovo posto paskatino iššūkių ir pokyčių troškimas. „Žmogus vienoje vietoje turėtų dirbti 3–4 metus, po to derėtų ieškoti saviraiškos galimybių arba toje pačioje įmonėje, bet dirbant kitokio pobūdžio darbą, arba kažkur išorėje, kitoje bendrovėje. Niekada negalima atmesti galimybės, kad gal ten yra tavo vieta, tavo nauji iššūkiai ir pasiekimai“, – teigia K.Kaikaris.

200 tūkst. litų surinkta. Kas toliau?

Lietuviai išlaikė gerumo egzaminą – per trumpą laiką regos nervo vėžiu sergančiai dvejų metų Augustei paaukojo 200 tūkst. Lt. Mergaitės mama Jolita dabar – kryžkelėje. Ji turi apsispręsti, ką daryti toliau, mat gydytojų nuomonės skiriasi.

Atominis miestas remia, bet netiki  

„Tai yra Lietuvos ateitis, Lietuvos ūkis, Lietuvos perspektyva“, – apie Visagino atominę elektrinę (VAE) su patosu kalba Visagino merė Dalia Štraupaitė. Visaginiečiams naujos elektrinės reikia kaip oro. Bet ar ji tikrai iškils, ne vienas abejoja. Japonų savo mieste visaginiečiai tikino dar nesutikę, tačiau apie jų planus šį tą jau girdėjo. „Jiems neįtinka nei mūsų mokyklos, nei vaikų darželiai, nei namai. Savo statys. O gal ir tvora nuo mūsų atsitvers. Gyvensime kaip indėnai rezervate“, – piktinosi į naują  prekybos centrą skubanti Jelena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius