Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 06 18

Savanoriai turės galimybę pamatyti popiežių iš arčiau

Rugsėjį Lietuvoje lankysis popiežius Pranciškus. Planuojama surinkti apie tūkstantį savanorių, kurie prisidėtų prie parengiamųjų darbų ir turėtų galimybę iš arti susitikti su popiežiumi.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savanorė Gintarė Dragūnaitė neatlygintinai kitiems padeda jau ne pirmus metus. Ruošiantis popiežiaus Pranciškaus vizitui mergina bus atsakinga už registraciją ir informaciją, kuruos jaunesnius savanorius.

Gintarė sako, kad padėti pasiruošti popiežiaus vizitui Lietuvoje – išskirtinė galimybė iš arti pamatyti, gal net ir pabendrauti su popiežiumi.

„Bus suteikta proga, kai savanoriai turės laisvo laiko, galės eiti arčiau popiežiaus ir galbūt pasisveikinti, pasidaryti asmenukę su popiežiumi. Man atrodo, kad būnant savanoriu yra geresnės galimybės. Jeigu yra srautų valdymas, tai savanoriai turi sustoti linija ir praleisti popiežių. Tai iš tikrųjų savanoris gali stovėti arčiau popiežiaus, negu tie, kurie paprastai dalyvauja susitikime su popiežiumi“, – pasakojo G.Dragūnaitė.

Mergina tikina, kad pati savanorystė reikšminga kiekvieno jauno žmogaus gyvenime. Tai suteikia galimybę įgauti patirties arba atveria kelius įsidarbinti.

„Tuo ir gerai yra būti savanoriu, nes išbandai save įvairiose srityse. Galbūt kartais galvoji, kad negalėčiau sudaryti laiko takelio daiktams, kur kokį daiktą kada reikia nuvežti, o savanoriaujant atsiranda tokia galimybė, kada gali save išbandyti iš esmės labai plačiai“, – kalbėjo G.Dragūnaitė.

Savanoriai aktyviai padėjo ir prieš 25 metus, kai Lietuvoje lankėsi popiežius Jonas Paulius II. Pavyzdžiui, vienuolė Danguolė Gervytė prisidėjo kaip žurnalistė – ji rašė popiežiaus Lietuvoje apsilankymo komiteto spaudos centre.

„Visokie darbai, pirmiausia žurnalistinis darbas tada ir dabar labai skyrėsi. Visų pirma, pranešimų spaudai reikėdavo paruošti paprastą tekstą kompiuteriu ir paskui jis būdavo siunčiamas faksu, nes elektroninis paštas dar neegzistavo. Netgi mobilaus ryšio telefonų buvo nedaug, visame komitete buvo tiktai keli tokie telefonai. Pats žurnalistinis darbas buvo labai kitoks, ten mes dirbom rengiant tokią informacinę knygelę, informacinę medžiagą, o buvo labai ir techninio darbo. Mes, praktiką atliekantys studentai arba jauni darbuotojai, darėme popiežiaus kalbų fotokopijas, kurios buvo embargo pažymėtos, kad jų negalima paskelbti anksčiau negu jos yra pasakomos viešai“, – prisiminė sesuo D.Gervytė.

Rudenį, per popiežiaus Pranciškaus vizitą, savanoriai turės galimybę budėti popiežiaus kelyje. Jie teiks informaciją apie renginius, padės sutvarkyti jų vietas.

„Savanorystės yra kelios kryptys: pirmiausia turbūt yra srautų valdymas, logistika, liturgijos savanoriai, infocentruose budintys savanoriai ir teikiantys informaciją apie popiežiaus vizitą, vietas, kuriose galima pamatyti, susitikti popiežių. Čia turbūt yra tos pagrindinės savanorystės vietos, bet reikės pagalbos ir prieš renginį, ir per renginį, ir po renginio, viso renginio vietos paruošimo, sutvarkymo ir panašiai“, – vardijo savanorių koordinatorė Kamilė Janulytė.

Planuojama surinkti tūkstantį savanorių: 500 Vilniuje ir tiek pat Kaune. Pildyti anketą gali ne jaunesni kaip 16 metų amžiaus žmonės.

Per porą savaičių užsiregistravo daugiau nei 800 savanorių.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22–23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius