-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 12 11

Savivaldos rinkimams besirengiantys valstiečiai liaudininkai tikisi būti jų favoritai

Panevėžyje į septintąjį suvažiavimą susirinksiantys Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) nariai kalbės apie pasirengimą kitų metų pradžioje vyksiantiems savivaldybių tarybų rinkimams.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / „Scanpix“ nuotr.

„Mums nekelia abejonių, kad būsime šių rinkimų favoritai. Kovosime dėl pirmos–antros pozicijos Lietuvoje“, – suvažiavimo išvakarėse BNS sakė valstiečių sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Jis teigė, kad partija per rinkimus planuoja gauti 200 mandatų visoje Lietuvoje. „Norime pakartoti rezultatą, kuris buvo prieš 10 metų“, – tvirtino R.Karbauskis.

Jo teigimu, šiuo metu LVLS savivaldybėse turi 155 atstovus.  Kaip savo partijos ir jos kandidatų privalumą, R.Karbauskis nurodė politinę toleranciją, ūkiškumą.

„Savivaldybėse, kur dirba mūsų merai arba mūsų partija yra valdančiojoje koalicijoje, yra politinis stabilumas“, – pabrėžė partijos lyderis.

Pats R.Karbauskis dalyvauti savivaldos rinkimuose neketina. Anot jo, žmonės turi suprasti, kad ne partijos lyderis dirbs ir spręs jų problemas, o jų rajone gyvenantys politikai. Anot LVLS pirmininko, dar nenuspręsta, ar visose 60 savivaldybių valstiečiai liaudininkai kels savo kandidatus. Nors partija daugiausia kalba apie žemdirbių, ūkininkų interesus, R.Karbauskis svarstė, kad miestiečiams gali būti patrauklios partijoje įsikūrusios Žaliųjų frakcijos idėjos.

Šeštadienį Panevėžyje LVLS delegatai taip pat pagerbs Gabrielės Petkevičaitės Bitės atminimą. Bus minimos 150–osios jos gimimo metinės.

Savivaldybių tarybų rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų vasario 27 dieną.

1990 metais atkurta LVLS šiuo metu Seime turi tris atstovus, išrinktus vienmandatėse apygardose. Per 2008 metų parlamento rinkimus partijai nepavyko įveikti būtino 5 proc. barjero. Nors partija formaliai yra opozicijoje, su valdančiąja centro dešinės koalicija ji yra pasirašiusi politinės paramos sutartį.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius