-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 06

Savivaldos rinkimų intrigos: yra politikų, kuriems negalioja įprasti dėsniai

Pirmas savivaldos rinkimų maratono turas baigėsi. Pirmadienį paaiškėjo tikėti ir netikėti rezultatai. Savo pergalę rinkimuose paskelbė socialdemokratai, Kaune laimėjo Visvaldas Matijošaitis, Klaipėdoje ir Vilniuje grumtynės dėl mero posto vyks antrame ture. Vilniuje staigmena – pirmą kartą į miesto tarybą pateko Nacionalinio susivienijimo atstovai.
Valdas Benkunskas, Visvaldas Matijošaitis, Artūras Zuokas
Valdas Benkunskas, Visvaldas Matijošaitis, Artūras Zuokas / BNS nuotr.

Apie savivaldos rinkimus 15min video laidoje „15/15“ diskutavo Nacionalinio susivienijimo lyderis Vytautas Sinica ir Mykolo Romerio universiteto politologas Saulius Spurga.

– Vytautai, pradėkime nuo jūsų. Ar patenkintas rezultatu Vilniuje tiek kalbant apie merų rinkimus, tiek apie tarybą?

V.Sinica: Taip. Prieš mero rinkimus nuo kampanijos pradžios buvo aiškiai žiniasklaidoje nurodyti keturi pagrindiniai kandidatai, tai likusiems liko konkurencija dėl 5-6 vietų. O dėl tarybos esminis dalykas buvo ne tai, kiek ten tų mandatų – 3-4 ar daugiau, bet esminis dalykas mums visų pirma buvo įžengti, parodyti, kad galim patekti į sostinės savivaldą, į tarybą, ir kad tai nėra išmestas balsas.

Mes žinome, kad mūsų partiją persekiojo tokia baimė, kad turime daug žmonių, kurie mus šiaip jau kaip ir palaiko, bet bijo, kad už mus balsuodami praras balsą. Jis nueis kitiems.

Tai šitą baimę perlaužti, peržengti slenkstį, patekti į tarybą ir pradėti rodyti, ką mes darysime, kaip mes dirbtume, jeigu gautume progą, tai pagaliau tą progą gavome ir mums tas yra svarbiausia.

– Ką paremsite antrame ture: Artūrą Zuoką ir Valdą Benkunską?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius