Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 17

Savivaldybė bendradarbiaus su Mini zoo

Uostamiesčio savivaldybė ketina užmegzti glaudesnius ryšius su mini zoologijos sodu, veikiančiu šalia Klaipėdos.
Prie Klaipėdos E.Legecko įkurdintame „Mini Zoo“ gyvena per 400 gyvūnų.
Prie Klaipėdos E.Legecko įkurdintame „Mini Zoo“ gyvena per 400 gyvūnų. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Neseniai „Mini Zoo“ įkūrėjas Edvardas Legeckas prieš miesto tarybos posėdį pasisakė iš tribūnos, o praėjusią savaitę vicemerė Judita Simonavičiūtė gyvūnų mylėtoją buvo pasikvietusi asmeniniam pokalbiui. „Norėjau išsiaiškinti, kokie jo tikslai, koks galėtų būti savivaldybės vaidmuo. Šis žmogus nori, kad jo veikloje figūruotų Klaipėdos vardas. Tai svarbu bendraujant su kitais zoologijos sodais“, – teigė vicemerė.

Anksčiau E.Legeckas buvo užsiminęs, kad norėtų steigti viešąją įstaigą, kurios dalininku būtų savivaldybė. Šiuo metu šis žmogus vienas rūpinasi zoologijos sodu. Pasak J.Simonavičiūtės, savivaldybė neturi nė vienos įmonės, kuri veiktų už miesto ribų, išskyrus kapines, tad susitikimo metu aptartos kitos rėmimo galimybės.

J.Simonavičiūtė pavedė Švietimo skyriui išsiaiškinti, kaip švietimo įstaigos galėtų bendradarbiauti su „Mini Zoo“. „Galbūt ten galėtų būti vedamos pamokos, vyktų užklasinė veikla. Galima būtų parengti programėlės, kuriose būtų numatyta padengti nuvykimo kaštus arba pusę bilieto kainos. Jei Švietimo skyrius išsiaiškins, kad tokia galimybė yra, tokią veiklą galėtume vykdyti. Tuomet pasirašytume bendradarbiavimo sutartį ir Klaipėdos vardas jau galėtų figūruoti“, – sakė vicemerė.

Ji teigė, kad „Mini Zoo“ rėmimui galėtų atsirasti tam tikras globos fondas. „Šiam žmogui mokesčių prasme lengviau veikti kaip fiziniam asmeniui. Yra ir kiti būdai, kaip padėti, bet kokiu atveju, mūsų bendradarbiavimas prasidės – tarsimės, kokios pagalbos reikia“, – sakė vicemerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius