Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Savivaldybė naujiems policininkams skiria po 10 tūkst. Eur: darbą pradėjo jau beveik 20 pareigūnų

Vilnius siekia pritraukti naujų policijos pareigūnų – vasarį patvirtinta 10 tūkst. Eur vienkartinė išmoka naujiems pareigūnams. Prašymus dėl išmokos jau pateikė 18 naujai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato stuktūriniuose padaliniuose įsidarbinusių pareigūnų. Planuojama, kad iki liepos pabaigos įsidarbins dar apie 50 kursantų, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Policijos pareigūnas
Policijos pareigūnas / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

„Vilniuje trūksta apie 400 pareigūnų. Suprasdami, kokią reikšmę bendrai tai turi miesto saugumo situacijai, nusprendėme imtis sprendimų naujų policijos pareigūnų pritraukimui. Pirmieji rezultatai džiugina, tikimės, kad jauni žmonės dažniau rinksis šią profesiją ir apsispręs tarnauti sostinėje“, – sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Finansinę skatinimo priemonę gali gauti įgiję policijos pareigūno išsilavinimą. Tarp pareigūnų, Vilniaus savivaldybės ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasirašoma trišalė sutartis, kuria pareigūnai įsipareigoja nepertraukiamai ne trumpiau kaip 5 metus eiti policijos pareigūno pareigas viename iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūrinių padalinių, veikiančių Vilniaus savivaldybės teritorijoje, ne mažesniu kaip vieno etato darbo krūviu.

Jei asmuo, gavęs šią išmoką, dėl savo kaltės ar apsisprendimo tarnybą nutrauks anksčiau, jis turės grąžinti gautos išmokos dalį, proporcingą neištarnautam laikui. Jei tarnyba nutrūktų dėl sveikatos būklės, nėštumo ar vaiko priežiūros atostogų, šis reikalavimas nebus taikomas.

Šiuo metu jau pasirašytos penkios trišalės sutartys, dar trylika šiuo metu yra derinama ir pasirašinėjama. Iš 18 prašymus pateikusių asmenų – 12 moterų ir 6 vyrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius