-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Savivaldybė skelbs naujus konkursus miesto gatvėms prižiūrėti

Trečiadienį vykusiame Kauno miesto savivaldybės kolegijos posėdyje vyko diskusijos dėl miesto gatvių valymo žiemos sezonu.
Kauno gatvės žiemą.
Kauno gatvės žiemą. / Laikraščio „15 minučių“/N.Bikulčiaus nuotr.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis prašė kolegijos pritarimo miesto valomų ir barstomų gatvių ir kitų valomų plotų priežiūros paslaugų pirkimo konkursą skelbti visai Kauno miesto teritorijai.

„Prieš porą metų dėl gatvių priežiūros buvo sudarytos trys sutartys pagal seniūnijų teritorijas – dvi su bendrove „Kauno švara” ir viena su UAB „Kelių remonto grupė”. Tačiau jau netrukus paaiškėjo, kad labai sunku sukoordinuoti paslaugų kokybę, ypač žiemos metu, kai viena bendrovė valo gatves, o kita jas barsto. Gausiau pasnigus, gatvės nebūdavo laiku nuvalomos, kildavo kitos problemos. Mūsų nuomone, valyti ir barstyti gatves turėtų viena įmonė. Todėl reikia skelbti naują konkursą”, – savo patirtį išsakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

„Sutinku su nuomone, kad gatves valyti ir barstyti turi viena bendrovė. Tačiau racionaliau būtų palikti esamą miesto teritorijos suskirstymą, kadangi abejoju, ar yra tokia bendrovė, kuri sugebėtų kokybiškai valyti visą miestą”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Su miesto vadovo siūlymu ir naujo konkurso skelbimu sutiko visi kolegijos nariai. Jau artimiausiu metu bus skelbiamas viešasis konkursas, po kurio paaiškės, kas valys ir prižiūrės miesto gatves ir šaligatvius.

„Jeigu atsitiks taip, kad konkurso rezultatus kuris nors dalyvis apskųs ir nespėsime sudaryti naujų sutarčių iki šaltojo sezono pradžios, miestas neliks nevalytas, kadangi yra galimybė pratęsti šiuo metu galiojančias sutartis su anksčiau minėtomis bendrovėmis”, – patikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A.Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius