Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 04

Savivaldybė: Vilniaus skverai vaduojasi nuo menkaverčių augalų

Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad šiuo metu tvarkoma Vingrių šaltinių skvero, esančio tarp Naugarduko, Mindaugo ir Vingrių gatvių, teritorija. Skvere šalinami uosialapių klevų sąžalynai ir atveriamos erdvės naujoms miesto apžvalgos aikštelėms.
Vilniaus vaizdai rudenį
Vilniaus vaizdai rudenį / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip teigiama savivaldybės išplatintame pranešime, artimiausiu metu darbai prasidės ir kitose Vilniaus žaliosios erdvėse.

Anot pranešimo, pašalinus menkaverčius medžius, pavasarį Vingrių šaltinių skvere ketinama pasodinti vertingesnių medžių bei krūmų. Žadama, kad skvero teritorija bus nuolat prižiūrima ir tvarkoma.

Artimiausiu metu uosialapiai klevai bus šalinami ir Vilnios upės pakrantėje tarp Užupio ir Paupio tiltų, taip pat želdinių tvarkymas, atveriant erdves vyks ir Reformatų parke.

Vingrių šaltiniai – istorinė miesto vieta, kurioje jau viduramžiais veikė viena pagrindinių Vilniaus vandenviečių, daugiau kaip 400 metų tarnavusių miestui. Šaltinius minėjo istorikas Teodoras Narbutas, aprašinėdamas XIV amžiaus pabaigos Vilnių. Vingrių šaltinių vanduo iš pradžių upeliu, vėliau nutiestais mediniais vamzdžiais miestui tarnavo iki XIX amžiaus pabaigos.

Uosialapiai klevai Aplinkos ministerijos yra paskelbti naikintinais augalais, nes greitai auga, yra gajūs, nesunkiai nukonkuruoja gluosnius ir stumia juos iš natūralių augaviečių. Teigiama, kad šių medžių mediena yra menkavertė, neatspari puvimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius