Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 26

Savivaldybės darbuotojo komerciniame renginyje Kauno merą galėsite išgirsti už 5 eurus

Gegužės 27 dieną Kauno klube „Gargaras“ organizuojamame renginyje „Kitokie pasikalbėjimai“ dalyvaus Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Tiesa, kauniečiai miesto mero pokalbį su komiku Justinu Jankevičiumi galės išgirsti už įėjimą sumokėję 5 eurus.
Kvietimas į Justino Jankevičiaus pokalbį su Visvaldu Matijošaičiu
Kvietimas į Justino Jankevičiaus pokalbį su Visvaldu Matijošaičiu / „Facebook“ nuotr.

„Jeigu rytoj būtų nauji rinkimai į Kauno mero kėdę, tai neabejotinai jis surinktų visus 124 proc. balsų. Nes dar 24 proc. balsų duotų vilniečiai, kad ir kitąmet Kaunas juos pasveikintų su gimtadieniu. Kuris miestas galėtų nepavydėti Kaunui tokio mero?“, – rašoma renginio anonse.

Projektą „Kitokie pasikalbėjimai“ sukūrė ir iki šiol organizuoja Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene poskyrio vyriausiasis specialistas Mantas Bertulis.

„Artimas, intymus“, – paklaustas apie savo santykį su „Kitokiais pasikalbėjimais“ sakė M.Bertulis, pabrėžęs, kad nėra valstybės tarnautojas ir dirba pagal darbo sutartį.

Jo teigimu, jis pats nesirenka, kas taps svečiu, Kauno merą V.Matijošaitį į pokalbį kvietėsi Justinas Jankevičius ir jokio interesų konflikto šiame renginyje neįžvelgia.

„Paprašo pakviesti, bet jis sprendžia, ką kviesti“, – teigė M.Bertulis.

„Ne vienas Visvaldas eina į tą renginį, eina ir kiti žmonės... Visvaldas ir anksčiau buvo pasikalbėjimuose, tad nematau jokios grėsmės. Jis jau ir prieš tai buvo meras, kai kalbėjo“, – tikino Kauno savivaldybės Ryšių su visuomene poskyrio vyriausiasis specialistas.

M.Bertulis teigė, kad visi už bilietus surinkti pinigai atitenka „Gargarui“, o kokią paramą renginys gauna iš alaus daryklos „Volfas Engelman“, neatskleidė. „Neprivalau atskleisti“, – pabrėžė jis.

Kvepia Kelionėm nuotr./Mantas Bertulis ir Vidas Bareikis „Kvepia Kelionėm“ renginyje
Kvepia Kelionėm nuotr./Mantas Bertulis ir Vidas Bareikis „Kvepia Kelionėm“ renginyje

Paskambinus J.Jankevičiui šis iš pradžių teigė nežinąs, kas kviečia žmones į „Kitokius pasikalbėjimus“, tačiau paaiškinus situaciją pakeitė nuomonę, teigdamas, kad žino, jog rytoj ves renginį, o vėliau pridūrė, kad pakvietė jis.

„Sveiki, visus „Kitokių pasikalbėjimų“ svečius kviečiu aš, tai interesų konflikto nematau. Sėkmės“, – trumpąja žinute savo nuomonę papildė J.Jankevičius.

Meras problemos nemato

15min paskambinus Kauno merui V.Matijošaičiui, šis teigė, kad nežino nei kas organizuoja, nei kokia tema ir net nežinąs, ar į renginį eis.

„Nežinau ar būsiu, bet stengsiuosi“, – sakė jis. Pastebėjus, kad renginys jau plačiai reklamuojamas su jo vardu, V.Matijošaitis teigė: „Tai tada gerai, reiškia tikrai būsiu, bet daugiau nežinau nieko apie tą renginį“.

Paklausus, kas miesto merą kvietė į šį renginį, jis teigė, kad tai jo atstovas spaudai Tomas Grigalevičius, o su pačiu M.Bertuliu jis nebendravęs.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno meras Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno meras Visvaldas Matijošaitis

„O kažkas negerai?“, – teiravosi meras. Pastebėjus, kad iš renginio dalyvių bus renkamas penkių eurų mokestis, V.Matijošaitis nustebo: „O, kaip pigiai mane įvertino!“.

„Ne, neišnaudoja. Pasidomėsiu tuo, ką jūs čia sakote, bet aš nematau, nesureikšminu“, – nukirto meras, pažadėdamas perskambinti vėliau.

Tirtų gavę skundą

Buvęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sekretoriato vadovas Gediminas Sakalauskas teigė, kad valdžios atstovai privalo deklaruoti privačius interesus.

„Ketinimai gali būti geri, bet įgyvendinimas prastas... Gali būti kelių rūšių pažeidimai: interesų konfliktas, gali būti atstovavimo apribojimų pažeidimas“, – svarstė G.Sakalauskas.

Laikinasis VTEK vadovas Virginijus Kanapinskas teigė, kad galėtų šį atvejį komentuoti tik tada, jei jis būtų pateiktas kaip skundas komisijai.

„Iš anksto nuomonės negaliu pareikšti, nes galiu būti apkaltintas nešališkumu. Jei kas raštu pateiktų, tai trečiadienį būtų posėdis ir bandytume vertinti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius