Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 10

Savivaldybės ragina tobulinti viešųjų pirkimų sistemą

Lietuvos savivaldybių asociacija ragina Vyriausybę tobulinti viešųjų pirkimų sistemą, kad ji užtikrintų skaidrumą ir sklandžius darbus, o ne trukdytų.
Viešųjų pirkimų tarnyba
Viešųjų pirkimų tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Šiaulių mero, Lietuvos savivaldybių asociacijos viešųjų pirkimų komiteto pirmininko Artūro Visocko, viešųjų pirkimų procesas turėtų būti orientuotas į kuo skaidresnį ir spartesnį projektų įgyvendinimą, o ne jų vilkinimą didinant administracinius kaštus ir sąnaudas.

„Puikus pavyzdys – atvejai, kai įvykus viešųjų pirkimų procedūrai ir sudarius su tiekėju sutartį, pastarasis nesugeba jos tinkamai vykdyti. Mes siūlome, kad likusius darbus, paslaugas ar prekes būtų galima įsigyti iš vykdyto konkurso pasiūlymų eilėje likusių tiekėjų taikant neskelbiamų derybų būdą arba tiesiogiai sudarant sutartį,“ – sakė A.Visockas.

Anot jo, šiuo metu to daryti neleidžia Viešųjų pirkimų įstatymas - konkursą reikia skelbti iš naujo, o tai užtrunka daug laiko.

Taip pat siūloma numatyti galimybę pasiūlymus tikslinti, jei padaromos akivaizdžiai techninio pobūdžio klaidos. A.Visocko teigimu, dabar neretai pasiūlymai atmetami dėl tiekėjo padarytos techninės klaidos ar dėl to, kad kartu su pasiūlymu nepateikti visi reikiami dokumentai, nors žinoma, kad jie tikrai yra.

Asociacijos teigimu, dabartinis reglamentavimas apsunkina nesudėtingų ir standartinių objektų, pavyzdžiui, tiltų, viadukų, gatvių, dviračių takų, statybą ar remonto darbų pirkimą, todėl siūloma atsisakyti ir reikalavo atskirai pirkti projektavimo ir statybos darbus bei leisti neskaidyti įprastų statinių, susisiekimo komunikacijų ir kitų objektų, kurie nėra ypatingi.

Be kita ko, siūloma supaprastinti reikalavimus mažos vertės pirkimams ir savivaldybėms pačioms leisti nustatyti pasiūlymų pateikimo terminą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius