Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 12 23

Savivaldybės tikrintojų sukritikuota Vilkpėdės ligoninė paprašė SAM audito

Vilniaus Vilkpėdės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė paprašė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) audito – juo tikimasi atremti sostinės savivaldybės Slaugos ir globos reikalų komisijos (SGRK) mestus kaltinimus.
Vaistai
Vaistai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad Vilniaus savivaldybės tarybos narė Rūta Vanagaitė įsitikinusi, kad ligoninėje marinami pacientai. Esą Vilkpėdės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės pacientai girdomi psichotropiniais vaistais, kad visą laiką būtų apkvaitę.

Po tokio R.Vanagaitės, vadovaujančios SGRK, mesto kaltinimo šios įstaigos medikai patys pasiprašė, kad SAM tikrintojai išsiaiškintų tiesą.

„Kaip kitaip apsiginti? Paprašydami išorinio audito bandysime įrodyti, kad mes – ne žmogžudžiai“, – sakė ligoninės direktorė Zina Ramanauskienė.

Ir teatrologo išsilavinimą turinti R.Vanagaitė, ir anonime panorusi likti sanitarė, išklausiusi 72 valandų slaugos kursus, tvirtino, kad ligoniams esą girdomi psichotropiniai vaistai „Buronil“.

Pati R.Vanagaitė „Sostinei“ tikino galinti pasakyti ir labiausiai pasižymėjusio gydytojo, kuris pacientus maitina didžiausiomis vaistų dozėmis, pavardę. Išgėrę šių vaistų ligoniai nuolat miega, būna apkvaitę.

„Jei ligonis neramus, gydymą skiria gydytojas, konsultuoja psichiatras. Psichotropiniais vaistais tikrai nepiktnaudžiaujame. Yra daugybė procedūrų gydant vieną ar kitą ligą, šimtai reikalavimų. Jų privalome laikytis. Be to, miegas – taip pat vienas gydymo metodų. Jei ligonis dieną ir naktį bus neramus, nemiegos, jį ištiks infarktas“, – aiškino ligoninės direktorė Z.Ramanauskienė.

Pasak jos, R.Vanagaitė ne kartą neįspėjusi lankėsi ligoninėje.

„Vykdoma destrukcija iš vidaus. Pavyzdžiui, R.Vanagaitės vakariniai apsilankymai. Ko ieškoti? Ar ne paprasčiau prisistatyti skyriaus vedėjui, kuris viską kvalifikuotai paaiškintų?“, – taip politikės vizitus apibūdino Z.Ramanauskienė.

SGRK Vilkpėdės ligoninę tikrino rugsėjį. Tikrintojai aptiko, kad kai kuriose palatose trūksta širmų, atskiriančių merdinčius ligonius nuo sveikesnių. Svečiams užkliuvo ir tai, kad yra palatų, kuriose guli po šešis ligonius. Atvykėliams ligoninėje pasirodė per mažai šaldytuvų. Jiems teko aiškinti, kad šioje įstaigoje ligoniai visiškai priklausomi nuo personalo, vaikštančių nėra nė 10 procentų, tad šaldytuvų dauguma net nepasiektų.

SGRK buvo įkurta rugsėjo mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius