-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Savižudybių prevencijai – daugiau dėmesio

Kauno psichiatrai, policininkai, ugniagesiai, psichologai ir pedagogai vienijasi. Kartu dirbdami specialistai bandys užkirsti kelią dažnėjančioms vaikų ir paauglių savižudybėms.
Temos: 1 Savižudybė

Per pirmuosius šių metų mėnesius Kaune savo noru iš pasaulio pasitraukė keli jaunuoliai.

Į bendrą posėdį susirinkę įvairių institucijų atstovai nutarė artimiausiu metu surengti mokymus policijos pareigūnams. Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininko Taurio Stauskio, pareigūnai dažnai būna pirmieji, atvykę pas krizės ištiktą žmogų, susiruošusį nutraukti sau gyvybę. „Žinių visada trūksta, todėl papildomos žinios apie tai, kaip elgtis pareigūnams, būtų labai naudingi“, – įsitikinęs pareigūnas. Planuojama, kad seminaruose galėtų sudalyvauti apie 300-400 pareigūnų.

Kauno medicinos universiteto Psichiatrijos klinikos vaikų ir paauglių psichiatras Darius Leskauskas pabrėžė, kad praktinių patarimų, kaip padėti ūmios krizės ištiktiems jaunuoliams, trūksta ir pedagogams bei tėvams. Nepakanka ir informacijos apie tai, kur ieškoti pagalbos. Tikriausiai ne daug kas žino, kad Kauno medicinos universiteto klinikų skubios pagalbos skyriuje visą parą konsultuojami žmonės, kuriems reikalinga pagalba.

Todėl nutarta parengti ir išleisti informacinį leidinį-instrukciją apie įstaigas, kuriose teikiama pagalba krizės ištiktam žmogui. Artimiausiu metu informacija apie institucijas, teikiančią psichologinę pagalbą Kaune, bus skelbiama Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro interneto tinklalapyje. Tolimesniuose planuose – Krizių centras, kuriame visokeriopa pagalba ligoniui ir jo artimiesiems būtų teikiama visą parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius