Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 11 13

Savižudžio organus nuskraidino sunkiems ligoniams

Šeimos tragedija, trečiadienį įvykusi Biržuose, pasiglemžė vyro gyvybę, bet donorystei paaukoti jo organai turėtų išgelbėti kelis sunkiai sergančius žmones.
Besileidžiantis sraigtasparnis atgabena donoro širdį.
Sraigtasparnis Mi-8. / 15min.lt skaitytojo Dainiaus Špuko nuotr.
Temos: 1 Donorystė

Naktį į penktadienį Panevėžio Pajuosčio kariniame aerodrome nusileido karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi–8. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Po valandos jis pakilo su specialiu konteineriu, kuriame buvo prieš kelias valandas Panevėžio ligoninės reanimacijos skyriuje mirusio vyro organai, skirti donorystei.

4 val. 50 min. sraigtasparnis nusileido prie Vilniaus universiteto ligoninės Santariškėse.

Brangaus sraigtasparniu atgabento krovinio – širdies, inkstų, kepenų ir akių ragenų donoras – 51–erių biržietis Petras L. Trečiadienį jis paleido sau į smilkinį kulką iš savadarbio ginklo.

Sunkiai sužalotas vyras iš Biržų buvo pervežtas į Panevėžio ligoninės reanimacijos skyrių.

Čia nustatyta, kad dėl smegenyse įstrigusios kulkos savižudžiui neliko jokių galimybių likti gyvam. Todėl ketvirtadienio rytą buvo kreiptasi į jo žmoną 48–erių biržietę Liną L.

Moteris sutiko, kad ranką ne tik prieš save, bet ir prieš ją pakėlusio sutuoktinio organai išgelbėtų kelių sunkių ligonių gyvybę.

Gavę žodinį sutikimą Panevėžio medikai iki ketvirtadienio vakaro laukė raštiško jos patvirtinimo.

Pati Lina L. šiuo metu gydoma Biržų rajono ligoninės traumų skyriuje. Čia moteris pateko trečiadienio vakarą – po to, kai jos vyras namuose pradėjo šaudyti iš savadarbio ginklo.

Petras L. pirmiausia porą šūvių paleido į žmoną, o po to iššovė sau į galvą. Laimei, neblaivaus vyro šūviai į žmoną buvo nelabai taiklūs. Viena kulka praskriejo moteriai tarp kojų, o kita pataikė į kairiąją ranką – vos per sprindį nuo širdies.

Vyras įsiuto dėl to, kad žmona nusprendė su juo skirtis ir ėmė rengti skyrybų dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius