-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 09

Savo bloge apie mitingą ir valdžią prabilusiam Varėnos mokytojui E.Nasevičiui – policijos įspėjimas

Žinomas visuomenės veikėjas Egidijus Nasevičius šį sekmadienį pasijuto policinės valstybės gyventoju, kai prieš Vilniuje vykusį mokytojų palaikymo mitingą Varėnoje jį aplankė vietos pareigūnai ir įteikė oficialų įspėjimą. Policijos pozicija: varėniškis pagrįstai įspėtas dėl galimo neapykantos kurstymo. Dzūkas yra viešai pasvarstęs, kad „geriausiai televizorių ekranuose atrodytų liepsnojantis geltonasis autobusiukas.“
E.Nasevičius Varėnoje prieš pat mitingą Vilniuje gavo oficialų policijos įspėjimą
E.Nasevičius Varėnoje prieš pat mitingą Vilniuje gavo oficialų policijos įspėjimą / 15min ir asmeninio archyvo nuotr.

„Manau, kad šių metų mokytojų streikas yra bent jau metų reikšmingiausias įvykis, teikiantis ir man vilties, kad mes, kaip piliečiai, po truputį atgausime savo valstybę. Net jei išsikvėps ir šįkart pralaimės, taip iš esmės nieko ir nepasiekęs“, – savo bloge internete yra rašęs Varėnos mokytojas Egidijus Nasevičius.

Jis įsitikinęs, kad būtent už viešai pareikštą savo pilietinę poziciją šį sekmadienį sulaukė policijos dėmesio.

Jį aplankę du pareigūnai įteikė ir paragino pasirašyti dokumentą, pavadintą „Oficialus įspėjimas“.

Policijos rašte cituojamas LR Susirinkimų įstatymas, kuriuo „Neleidžiama organizuoti susirinkimų ar vykdyti pavienio asmens akcijos valstybės valdžios ir valdymo įstaigose, savivaldybių, policijos, areštinių, tardymo izoliatorių, bausmių vykdymo, sveikatos priežiūros, taip pat krašto apsaugos, Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento sistemos, prokuratūros, teismų patalpose, Lietuvos banke ir kituose Lietuvos Respublikoje veikiančiuose bankuose, atominės energetikos, strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčiose įmonėse ir kitose nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbiose įmonėse.“

„Abudu laaaaaabai išsisukinėjo dėl priežasties (kiek kafkiškai juokinga iki absurdo, kada įspėja dėl to, apie ką nenori pasakyti), bet akivaizdu, kad kalba eina apie mokytojų streiką ir šiandien vykstančią „Paskutinio skambučio“ protesto akciją (ką apie tai galvoju, aš esu parašęs savo tinklaraštyje“, – feisbuke komentavo E.Nasevičius.

Savo ruožtu Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis 15min pateikė tokį lakonišką komentarą: „Dėl galimo neapykantos kurstymo jis buvo įspėtas, kad nepažeidinėtų LR susirinkimų įstatymo reikalavimų.“ Policijos atstovas dar patikslino, kad įspėjimas varėniškiui skirtas „už kurstymą socialiniuose tinkluose.“

Vis tik geriausiai televizorių ekranuose (neabejoju, būtų parodyta ne tik Lietuvoje) atrodytų liepsnojantis geltonasis autobusiukas užrašu MOKYKLINIS šios ministerijos fone.

Viena radikaliausių E.Nasevičiaus viešo komentaro, policijai pakvipusio kurstymu, pastraipų skamba taip: „Nors gal direktorius ir taip jau pakraupo nuo mano pokštavimo(?) , kad vis tik geriausiai televizorių ekranuose (neabejoju, būtų parodyta ne tik Lietuvoje) atrodytų liepsnojantis geltonasis autobusiukas (turime vieną tokį važiuojantį ant garbės žodžio – bet pasiliktume sau gi antrąjį naujesnį!) su užrašu MOKYKLINIS šios ministerijos fone.“

Suprasti akimirksniu

  • 48 metų E.Nasevičius yra populiarių interneto tinklaraščių „Punkonomics“ (Keverzonės kreida ant grindinio), „Seiikan“ ir „Skipper_LTU“ rašytojas, gyvenęs Londone, tačiau grįžęs į Lietuvą bei tapęs anglų kalbos mokytoju Varėnos rajono Matuizų miestelio pagrindinėje mokykloje.
  • E.Nasevičius KTU yra baigęs Tarptautinio verslo ekonomiką ir vadybą, VU Tarptautinio verslo mokykloje įgijęs tarptautinės prekybos specialybę.
  • Pastaruoju metu varėniškis aktyviai reiškia savo pilietinę poziciją dėl pedagogų streiko ir valdžios požiūrio į aktualias problemas.
  • Tinkle „Facebook“ E.Nasevičius turi kelis tūkstančius sekėjų.

Pareigūnai E.Nasevičiui su įspėjimu įteikė ir išrašą iš Administracinių nusižengimų kodekso (ANK), kurio 494 straipsnis reglamentuoja susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimus. Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo pažeidimas užtraukia baudą nuo 140 iki 600 eurų.

E.Nasevičiui priminta ir ANK numatyta atsakomybė (506 straipsnis) už statutinių valstybės tarnautojų, karo policijos ar žvalgybos pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą.

„Kadangi tokius įspėjimus ne paštu, o asmeniškai išvežioja kriminalinės policijos pareigūnai sekmadienį, tai reikia suprasti, kad aš jau esu kandidatas į banditus. Adolfas Ramanauskas-Vanagas irgi buvo mokytojas. Irgi šiame rajone. Irgi vadintas stribų ir jų palikuonių banditu. Tai kaip ir esu geroje kompanijoje. Netgi esu pagerbtas, matomai“, – ironijos neslėpė E.Nasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius