-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 11

Savo miestui – bent po valandą (nuotraukos)

Per savaitę bent po valandą savo miestui, ir bent vieną procentą įmonių reprezentacijai skirtų lėšų.
Steponas Januška
Asociacija sulaukė didelio miestelėnų palaikymo. / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Tokį indėlį miestui numatė iniciatyvinės grupės „Mano miestas Klaipėda” nariai.

Asociacija jau vienija dvi dešimtis aktyvių klaipėdiečių. Jų gretose „Nesės Pramogų bankas” šeimininkas Kazys Paulikas, prodiuseris Gintaras Bendžius, dainininkas Steponas Januška, senamiesčio verslininkė ir uostamiesčio tarybos narė Eugenija Odebrecht bei kiti.

„Mažos grupės negali atidaryti daug durų, todėl jungiamės į vieną didelę”, – sakė K.Paulikas, šiuo metu vadovaujantis „Mano miestui Klaipėdai”.

Aurelijos Kripaitės nuotr./Steponas Januška
Aurelijos Kripaitės nuotr./Steponas Januška

Anot asociacijos narių, ši organizacija nepretenduoja į jokius postus, neketina užsiiminėti politikavimu. Tai, kokios idėjos gimsta tarp šių narių, bus galima perskaityti internetinėje svetainėje ar išgirsti atvykus į viešus posėdžius. Kiekvienas klaipėdietis ar miesto svetys bus laukiamas, jei tik jis turės kokių pasiūlymų Klaipėdai.

Idėjas ketinama skelbti internete, jas galės matyti ir aptarinėti kiekvienas.

Pats K.Paulikas ketina kasdien stropiai pildyti dienoraštį „1000 dienų iki geresnės Klaipėdos” ir aprašyti kiekvieną savo miestui nuveiktą darbą.

„Tas buvimas atskirai nesukuria bendro vaizdo. Neužtenka sakyti, kad esi iš Klaipėdos ir tuo didžiuotis. Reikia, kad žodis „Klaipėda” prisipildytų turiniu”, – sakė S.Januška.

Pirmieji darbai, kuriuos numatė „Mano miestas Klaipėda” – uostamiesčio paplūdimių valymas. Žadama atsivežti brangią techniką iš Neringos ir išvalyti užterštus Klaipėdos pliažus. Su architektais ketinama diskutuoti, kaip būtų galima sutvarkyti daugiabučių kiemus, kad ir automobilių statymui pakaktų vietos ir žalioji erdvė nenukentėtų.

„Tikslas vienas – įgyvendinti svarius pasiūlymus savo miestui, o ne siekti populizmo”, – tikino K.Paulikas.

Pasak istoriko Jonio Genio, paprastai miestelėnai susitelkdavo, kai ištikdavo kokia nelaimė. Tai liudija XIX a., kai po didžiojo gaisro mieste, gyventojai susivienijo. Tuo metu kur kas aktyvesni buvo pasiturintys gyventojai. J.Genys išskyrė mecenatą Liudviką Vynerį, kuriam paminklas stovi Skulptūrų parke. Šio žmogaus dėka buvo remiami prieglaudos namai, tvarkomi visuomeninės paskirties pastatai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius