Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 04

Savo šanso Seime tyliai laukia ir Klaipėdos rajono konservatorių lyderė

Tarp kandidatų į merus Klaipėdos rajone vietos konservatorių lyderės Rasos Petrauskienės nerasime, tačiau ji siekia vietos taryboje. Bet net jeigu ir būtų išrinkta, greičiausiai mandatą politikė iškeistų į kur kas prašmatnesnį parlamentaro portfelį.
Rasa Petrauskienė
Rasa Petrauskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš Seimo pasitraukus vaikų prievartavimu ir tvirkinimu įtariamam konservatorių frakcijos nariui Kristijonui Bartoševičiui, jo vietą Seime užims buvęs krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilius Semeška
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilius Semeška

Tik metęs pareigas Krašto apsaugos ministerijoje, politikas iš Pietų Lietuvos tvirtino turintis „kitų planų“, kurie nėra susiję su darbu Seime.

Vis dėlto V.Semeška jau laukia dienos, kada galės uždėti ranką ant Konstitucijos ir duoti priesaiką Lietuvos valstybei kaip vienas iš 141 išrinktojo.

Jis buvo paskutinis „už brūkšnio“ konservatorių sąraše po parlamento rinkimų 2020-aisiais, dabar šioje pozicijoje – buvusi Seimo narė, Klaipėdos rajono konservatorių lyderė Rasa Petrauskienė.

„Būtų smagu“

Scenarijus, kuriuo R.Petrauskienė galėtų patekti į parlamentą, tiek jai, tiek ir rinkėjams – gana pažįstamas.

2019 metų rudenį ji tapo Seimo nare panašiomis aplinkybėmis, kai laimėjo papildomus rinkimus į parlamentą po to, kai iš Seimo pasitraukė mero rinkimus Klaipėdos rajone laimėjęs Bronius Markauskas.

Tuo metu R.Petrauskienė išdirbo parlamente iki kadencijos pabaigos ir dabar prisimena nuveiktus darbus.

„Praėjusią kadenciją dirbant Seimo nare asmeniškai pavyko inicijuoti ir įgyvendinti įstatymų, kurie realiai palengvino žmonių gyvenimus“, – 15min sakė politikė.

Jos teigimu, vienas tokių darbų – Transporto lengvatų įstatymo pakeitimas, kuriuo moksleiviams užtikrinta nuolaida važiuoti priemiestiniu transportu ar keltais.

Tiesa, 2020 metais vykę parlamento rinkimai ne visą kadenciją išdirbusiai nacionalinės politikės naujokei nebuvo sėkmingi – Gargžduose ji buvo priversta nusileisti vietos rinkėjų simpatijas pelniusiam Petrui Gražuliui.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Petras Gražulis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Petras Gražulis

Dabar ji tvirtina, kad jeigu atsirastų galimybė, jai būtų „didelė garbė“ dirbti Seime.

„Būtų smagu jei taip nutiktų“, – pabrėžė R.Petrauskienė.

Į Seimą jai atsivertų kelias tuo atveju, jeigu bent vienas dabartinis parlamente dirbantis šios partijos narys, 2020 metais išrinktas pagal sąrašą, laimėtų merų rinkimus.

Tarp Seimo konservatorių, siekiančių merų pareigų yra Kaune iššūkį Visvaldui Matijošaičiui mesiantis Vytautas Juozapaitis, Klaipėdoje kandidatuoja – Audrius Petrošius, Panevėžyje – Bronislovas Matelis, Kauno rajone – Justinas Urbanavičius, Kėdainių rajone – Jurgita Sejonienė, Šilalės rajone – Jonas Gudauskas.

Pastarieji du išrinkti pagal sąrašą.

Nesiekia vadovauti rajonui

Klaipėdos rajono kandidatų į merus sąraše vietos konservatorių vėliavnešės nėra, ji kandidatuoja tik į tarybą.

Pasak moters, taip yra dėl to, kad vietos konservatoriai rado geresnį kandidatą.

„Šiaip, politika yra šiek tiek kaip sporto varžybos. Jei pastebi stipresnį, statai vieną atletą gintis prieš priešininką, kitą pulti. Normalus strategavimas. Spėji, kas tuo metu gali suveikti. Tai buvo apgalvota strategija“, – kalbėjo R.Petrauskienė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Petrauskienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rasa Petrauskienė

Ji šiuo metu studijuoja vadovų magistrantūrą ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, taip pat ji dirba ir Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje bei vadovauja vietos konservatoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius