-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 26

Savotiškas būdas nemokėti už parkavimą miestų gatvėse – apsimesti neįgaliuoju

Palikti automobilį Vilniaus ar kito Lietuvos didmiesčio centrinėje dalyje kainuoja. Kartais – tikrai nemažai, tad kai kurie vairuotojai griebiasi gudrybių, norėdami šios rinkliavos išvengti. Kaip sako Vilniaus savivaldybės įmonės JUDU („Susisiekimo paslaugos“) atstovai, vis dažniau kontrolieriai pastebi automobilius su Asmenų su negalia automobilių statymo kortelėmis, kurios kelia įtarimų dėl jų tikrumo. Apie šią problemą kalba ir patys neįgalieji.
Netinkamai neįgaliesiems skirtą kortelę naudojantis automobilio vairuotojas
Netinkamai neįgaliesiems skirtą kortelę naudojantis automobilio vairuotojas / JUDU nuotr.

Vietų neįgaliesiems statyti automobilius miestų gatvėse ir stovėjimo aikštelėse atsiranda vis daugiau. Tuo pasirūpina ir prekybos centrai, biurų pastatai. Ar visada tos vietos tinkamai įrengtos ir patogios? Toli gražu, vis dėlto šios toks žingsnis į priekį matomas.

Nori išvengti rinkliavos

Tačiau neretai tas vietas užima tie, kas tam neturi teisės.

Pasirodo, jeigu neįgaliųjų vietoje stovi automobilis, pažymėtas atitinkamu ženkliuku ar su neva tinkama kortele, nebūtinai taip ir yra. Taip piktnaudžiaujama siekiant išvengti rinkliavos už parkavimą.

Kaip sako Vilniaus mieste parkavimą prižiūrinčios įmonės JUDU atstovai, pastaruoju metu automobilių stovėjimo kontrolę vykdantys kontrolieriai pastebi, kad gerokai padaugėjo atvejų, kai rinkliava apmokestintose vietose stovi automobiliai pažymėti Asmenų su negalia automobilių statymo kortelėmis, kurios kelia įtarimų dėl jų tikrumo.

15min montažas/Neįgaliųjų automobilių parkavimo vieta
15min montažas/Neįgaliųjų automobilių parkavimo vieta

„Pavyzdžiui, pasitaiko atvejų, kai tuo pačiu metu, toje pačioje vietoje stovi du automobiliai pažymėti Asmenų su negalia automobilių statymo kortelėmis su tuo pačiu numeriu arba akivaizdžiai matoma, kad kortelės yra kopijuotos, neatitinka formatas, spalva ar šriftas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius