-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 23

Scenoje liesis lietuviškos melodijos

Rytoj Klaipėdos koncertų salės scenoje bus nutiesti „Dainos takai baltieji“. Gražaus balso savininkas Algirdas Janutas, nestokojantis ir dramatinės jėgos, kartu su pianiste Gražina Zalatorienė atliks lietuviškos muzikos programą.
Algirdas Janutas.
Algirdas Janutas. / Organizatorių nuotr.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Dainavimo katedros pedagogas bei Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas A.Janutas sukūrė ne vieną reikšmingą vaidmenį Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionaliniuose operos teatruose, taip pat Augsburgo valstybinėje operoje, Vokietijos nacionaliniame operos teatre, Varšuvos didžiajame teatre, Malmės operoje Švedijoje. Jis nemažai vaidino ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje, o koncertų salėje pasirodys pirmąjį kartą.

Tikimės, kad klausytojų auditorija pasiners į lietuviškosios poezijos gelmes bei atras savuosius „dainos takus baltuosius“.Sakė G. Zalatorienė.

Jo atliekamą muziką paįvairins aktorės ir skaitovės Gražinos Urbonaitės poetiniai intarpai. Jam akomponuosianti pianistė G.Zalatorienė baigė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Pastaruoju metu ji ten dirba Dainavimo katedros koncertmeistere. G.Zalatorienė akomponuoja ir padeda pasirengti pasirodymams su orkestru LTV projekto „Triumfo arka“ dalyviams.

Koncerto „Dainos takai baltieji“ programa išsiskiria lietuviška tematika. Atlikėjai taip pasirinko sąmoningai, argumentuodami, jog šiuo metu Lietuvos koncertiniame gyvenime dominuoja populiarūs Vakarų šalių muzikiniai kūriniai, todėl tampa svarbu nepamiršti savo muzikos ištakų ir tradicijų.

„Dainos takai baltieji“ bus nutiesti trečiadienį, 18 valandą Klaipėdos koncertų salės scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius