-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 31

Seimą paliekančio Broniaus Bradausko verslui – beveik ketvirtis milijono eurų iš valstybės

240 tūkst. eurų – tokią sumą prieš pusmetį gavo Seimo milijonieriaus Broniaus Bradausko verslas, žuvininkystės sektoriuje veikianti įmonė „Bartžuvė“.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paramą B.Bradausko įmonei skyrė Žemės ūkio ministerijai pavaldi Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA). Įtakingo socialdemokrato verslui tai tikrai nemaži pinigai. Portalo rekvizitai.vz.lt duomenimis, „Bartžuvės“ apyvarta neviršija pusės milijono eurų.

NMA nurodo, kad parama B.Bradausko įmonei skirta už „Bartžuvės valdų tvarkymą. NMA informuoja, kad parama yra „kompensacinio pobūdžio“, o ne kokių nors projektų vykdymui.

„Priemonė, pagal kurią kreipėsi pareiškėjas, yra kompensacinio, ne investicinio pobūdžio, t.y. investicijos pagal priemonę nėra atliekamos. Parama kasmet mokama už faktiškai atliktus gamtotvarkos darbus (šiuo atveju šienavimas, krūmų kirtimas, užpelkėjusių kanalų valymas, pylimų tvirtinimas ir kt., visi galimi kompensuoti darbai nurodomi taisyklėse pateikiamų kompensuojamų darbų sąraše) pagal gamtotvarkos planą bei už laukinių vandens paukščių padarytą žalą, kuri apskaičiuojama pagal taisyklėse nustatytą formulę“, – teigiama 15min pateiktame NMA komentare.

Agentūros teigimu, beveik 240 tūkst. eurų – tai „maksimali galima skirti paramos suma per visa paramos laikotarpį“.

NMA įvardija, kad analogiškas paraiškas pateikė dar 17 pareiškėjų, visiems jiems parama buvo skirta.

Beje, dėl „Bartžuvės“ B.Bradauskas jau yra turėjęs problemų šios kadencijos Seime. Parlamentaras Seimui pateikė PVM lengvatos žuviai projektą, pats būdamas žuvininkystės įmonės akcininku. Dėl tokio B.Bradausko elgesio piktinosi ir opozicija, ir valdantieji, įskaitant socialdemokratų lyderį Algirdą Butkevičių.

Po šių Seimo rinkimų B.Bradauskui teks ieškotis naujos veiklos. Jis nekandidatavo vienmandatėje apygardoje, o pagal socialdemokratų sąrašą taip pat nepateko į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius