Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 08

Seimą paliekantis Česlovas Juršėnas gali tapti LRT tarybos nariu

Į naują Seimą išrinktą Audronę Pitrėnienę Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryboje turėtų pakeisti dabartinis parlamento vicepirmininkas Česlovas Juršėnas.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo kandidatūrą į LRT tarybą siūlo Seimo opozicija.

„Opozicinės frakcijos bendru sutarimu teikia Č.Juršėno kandidatūrą“, – ketvirtadienį BNS sakė „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis.

Anot jo, jo Č.Juršėno kandidatūra pasirinkta, nes jis gerai išmano ir supranta televizijos reikalus, be to, ilgus metus dirbo parlamente ir gali svariai LRT taryboje atstovauti visuomenės interesams.

Seimas ketvirtadienį planuoja svarstyti A.Pitrėnienės atleidimą iš LRT tarybos. Nors jos įgaliojimai turėtų baigti tik 2016 metų rugsėjo 1 dieną, A.Pitrėnienė pagal Darbo partijos sąrašą išrinktą į kitos kadencijos parlamentą.

Socialdemokratas Č.Juršėnas pagal išsilavinimą yra žurnalistas, yra dirbęs spaudoje, nuo 1964 metų – Televizijos ir radijo komitete tarptautiniu apžvalgininku, Televizijos informacijos redakcijos vyriausiuoju redaktoriumi, 1978–1983 metais buvo „Vakarinių naujienų“ dienraščio vyriausiasis redaktorius. Č.Juršėnas yra dirbęs ir Lietuvos komunistų partijos Centro komitete, 1983–1988 metais ėjo šio komiteto Spaudos, televizijos ir radijo sektoriaus vedėjo pareigas. 1988–1989 metais jis organizavo ir vedė pirmąsias „Atgimimo bangos“ ir kitas populiarias laidas.

Nuo 1990 metų Č.Juršėnas yra parlamentaras, tačiau šį spalį vykusiuose rinkimuose nebedalyvavo.

LRT taryba yra aukščiausioji Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymo institucija, atstovaujanti visuomenės interesams. Ji sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Keturis narius šešeriems metams į tarybą skiria prezidentas, keturis narius 4 metams – Seimas (du nariai skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų), keturis narius, kaip savo atstovus (po vieną), dvejiems metams skiria Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius