Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 08 03

Seimas apsipirks: už keliasdešimt tūkstančių eurų – šilkiniai kaklaraiščiai, megztos kepurės, laikrodžiai

Seimo kanceliarija planuoja įsigyti kaklaraiščių, skarelių, šalikų, kepurių, suvenyrinių puodelių, skėčių, sieninių ir stalo laikrodžių. Parlamentarų ir Seimo padalinių reprezentacinėms reikmėms skirtai atributikai gali būti išleista daugiau kaip 40 tūkstančių eurų.
Pirmieji Seimo rūmai
Pirmieji Seimo rūmai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Reprezentacijai Seimas išleidžia po kelis šimtus tūkstančių eurų kasmet.

Šiemet per pirmąjį pusmetį tam panaudoti 139 tūkst. eurų. Tarkime, pernai – 314,1 tūkst. eurų, o 2017 metais – 221,8 tūkst. eurų.

Brangiausias pirkinys – laikrodžiai

Skelbimai apie Seimo kanceliarijos pirkimus patalpinti Centriniame viešųjų pirkimų portale. Kaip matyti iš jų, 800 vienetų megztų šalikų ir kepurių ketinama įsigyti trečiąjį šių metų ketvirtį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seimo salė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Seimo salė

Taip pat planuojama pirkti 1500 vienetų aukštos kokybės šilko be priemaišų kaklaraiščių, skarelių ir vilnonių bei su šilku šalikų. Kiek lėšų tam gali būti išleista, nenurodoma. Pirkimo būdas – mažos vertės skelbiama apklausa.

Seimo kanceliarija nori pasirašyti metų trukmės sutartį dėl suvenyrų tiekimo. Planuojama įsigyti 3800 vienetų suvenyrinių puodelių. Šio pirkimo vertė – apie 12,4 tūkst. eurų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

1100 vienetų skėčių planuojama pirkti už 9,9 tūkst. eurų (be PVM).

Sieninių ir stalo laikrodžių, kurių orientacinis poreikis siekia atitinkamai 700 ir 500 vienetų, pirkimas mokesčių mokėtojų kišenę gali patuštinti beveik 17,4 tūkst. eurų (vertė nurodyta be PVM).

Dovanos užsienio svečiams, lankytojams

Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus atstovai sako, kad nurodytos dovanos ir suvenyrai naudojami parlamento reprezentacinėms reikmėms: Seimo narių susitikimuose su gyventojais, renginių Seimo rūmuose dalyviams, lankytojams ir svečiams, oficialių tarptautinių susitikimų, vizitų metu.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Dovanos ir suvenyrai yra perkami centralizuotai, juos naudoti reprezentacijos tikslams gali Seimo nariai ir Seimo padaliniai (komitetai, komisijos, frakcijos, delegacijos, tarpparlamentinių ryšių grupės ir kt.)“, – teigiama Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus atsakyme.

Dovanos ir suvenyrai yra perkami centralizuotai, juos naudoti reprezentacijos tikslams gali Seimo nariai ir Seimo padaliniai.

Jame taip pat nurodoma, kad suvenyrų ir dovanų pirkimų dokumentuose orientaciniai skaičiai ir sumos nurodomi atsižvelgiant į metinį poreikį – planuojamą vizitų, delegacijų, renginių ir kitų veiklų skaičių.

„Nurodytų kiekių Seimo kanceliarija nėra įsipareigojusi nupirkti 100 proc. – suvenyrai ir dovanos įgyjami atsižvelgiant į paklausą“, – aiškino Seimo kanceliarijos Ryšių su visuomene skyriaus atstovai.

Išanalizuoja poreikius

Dovanų ir suvenyrų asortimentą parenka Seimo kanclerio įsakymu sudaryta Seimo ir Seimo kanceliarijos reprezentacijai skirtų suvenyrų ir dovanų atrankos komisija išanalizavusi parlamentarų ir kanceliarijos poreikius.

„Šiuo metu reprezentacijai naudojamos įvairios rašymo priemonės, skėčiai, gertuvės, puodeliai, vėliavos, bloknotai, laikrodžiai ir panašiai“, – informavo Seimo kanceliarijos atstovai.

Šiuo metu reprezentacijai naudojamos įvairios rašymo priemonės, skėčiai, gertuvės, puodeliai, vėliavos, bloknotai, laikrodžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius