-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 13 /10:29

Iš Seimo darbotvarkės išbrauktas siūlymas dėl bausmių už „viešą šeimos niekinimą“

Parlamentarai ketvirtadienį planavo galutinai balsuoti dėl baudų už „viešą šeimos niekinimą“, tačiau klausimas išbrauktas iš darbotvarkės.
Piketo akimirka
Piketo akimirka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Seimo seniūnų balsai tvirtinant darbotvarkę dėl šio projekto įtraukimo pasiskirstė vienodai abejose pusėse, tad klausimas perduotas spręst Seimui. Už tai, kas projektas būtų įtrauktas į darbotvarkę, balsavo 39 parlamentarai, prieš buvo 34, susilaikė 20 Seimo narių.

Už projektą balsavo „tvarkiečių“, „darbiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, „Drąsos kelio“ frakcijų atstovai, prieš buvo arba susilaikė socialdemokratai, konservatoriai bei liberalai.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisą inicijuoja „tvarkietis“ P.Gražulis. Ji siūlo numatyti administracinę atsakomybę už viešą šeimos niekinimą kalbomis, demonstruojamais daiktais, plakatais, šūkiais, audiovizualinėmis priemonėmis ir kitokiais veiksmais.

Projekte numatyta, kad tokie veiksmai užtrauktų baudą nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. litų, pakartotiniai veiksmai – baudą nuo 3 tūkst. iki 6 tūkst. litų.

Europos teisės departamentas savo išvadoje teigia, kad neaišku, kokiais kriterijais ir kokia institucija pasisakytų dėl tokio įstatymo pažeidimo.

Išvadoje keliami klausimai, kas vertintų ekscentriškos ir prieštaringai vertinamos muzikos žvaigždės koncertą, taip pat svarstoma, ar galima teigti, kad homoseksualų eitynės nukreiptos niekinti konstitucines dorovines vertybes, kai tokių eitynių tikslai gali būti homofobijos mažinimas, homoseksualų matomumo didinimas visuomenėje bei kova už dalyvių manymu pažeidžiamas tų asmenų teises.

Lietuvos gėjų lyga teigia, kad šiomis pataisomis siekiama bausti ir už seksualinių mažumų eitynių organizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius