Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 22

Seimas atskiros komisijos dėl D.Kedžio dukters bylos tyrimo nekurs

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui (TTK), savo iniciatyva tiriančiam rezonansinius Kauno įvykius, suteiktas laikinosios komisijos statusas.
Drąsius Kedys
D.Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

TTK savo iniciatyva tyrimą dėl Drąsiaus Kedžio skundų nagrinėjimo jau atlieka. Priėmus šį sprendimą, komitetas įgijo laikinosios komisijos teises ir galės kviestis pareigūnus, kurie pagal kompetenciją nėra jam atskaitingi.

Turi dvi savaites

TTK iki lapkričio 4 dienos turi išsiaiškinti, ar D.Kedžio skundų tyrimas buvo atliekamas laikantis visų įstatymų, ar jis nebuvo nepagrįstai vilkinamas, kokių veiksmų turėtų imtis valstybės institucijos, kad ikiteisminiai tyrimai vyktų operatyviau ir ekonomiškiau, įvertinti galimai egzistuojančias teisinio reguliavimo spragas.

Prieš priimant šį nutarimą buvo įregistruotas kitas pasiūlymas – kurti Seimo laikinąją komisiją Kauno įvykiams tirti. Tokį nutarimo projektą buvo įregistravęs frakcijos „Viena Lietuva” narys Vytautas Kurpuvesas, o jį palaikė dar 37 parlamentarai.

Iniciatorius projekto pristatyti neatėjo

Ketinta laikinąją komisiją įpareigoti nustatyti, ar teisėsaugos institucijų pareigūnai tinkamai atliko tyrimo veiksmus dėl viešai paskelbtų mažamečių tvirkinimo kaltinimų, ar teisėsaugos institucijos ėmėsi tinkamų ir adekvačių veiksmų asmenų saugumui užtikrinti po Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus nužudymo.

Taip pat ketinta ištirti Vaiko teisių apsaugos tarnybos veiksmus, įvertinti galimai egzistuojančias teisinio reguliavimo spragas. Tačiau dėl procedūrinių pažeidimų šis siūlymas nebuvo svarstomas – V.Kurpuvesas ne tik pats nebuvo salėje, kad jį pristatytų, bet ir tinkamai jo neužregistravo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius