-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 13

Seimas balsuos dėl Mindaugo Basčio mandato panaikinimo

Seimas antradienį turėtų balsuoti, ar panaikinti parlamentaro Mindaugo Basčio mandatą. Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad politikas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika.
Mindaugas Bastys
Mindaugas Bastys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

M.Basčio mandatas bus panaikintas, jei už tai balsuos 85 parlamentarai. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis balsavimo išvakarėse sakė tikintis, kad M. Bastys prieš balsavimą gali pats atsistatydinti iš Seimo.

M.Bastys savo kaltę neigia – jis tikina, kad sąmoningai nieko nenuslėpė. Politikas netinkamą atsakymą apie ryšius su užsienio žvalgybininkais klausimyne dėl leidimo dirbti su slapta informacija vadina klaida, kuri negali būti vertinama kaip šiurkštus pažeidimas.

Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas sakė, kad šioje byloje buvo suformuota doktrina, jog „veiksmai nesąžiningai pateikiant informaciją apie savo ryšius, turinčius reikšmės valstybės paslapčių apsaugai, yra nesuderinami su sąžiningu Seimo nario pareigų atlikimu“.

„Galutinį sprendimą priima pats Seimas, jis įvertins, ar ta išvada jiems yra pakankamas pagrindas šalinti Seimo narį iš pareigų, ar ne“, – žurnalistams sakė D.Žalimas.

M.Bastys į parlamentą išrinktas Zanavykų vienmandatėje apygardoje – ji apima Šakius ir kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes. Jeigu M. Bastys atsisakytų Seimo nario mandato arba Seimas panaikintų jo mandatą per apkaltą, šioje apygardoje būti surengti nauji rinkimai.

Kilus skandalui dėl ryšių su Rusija M.Bastys sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius