-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 13

Seimas ėmėsi dėl Juro Poželos ligos keisti Vyriausybės įstatymą

Seimas antradienį po pateikimo pritarė pataisoms, kurios suteikia daugiau galių pavaduojančiam ministrui. Už Vyriausybės įstatymo pataisas balsavo 45 Seimo nariai, prieš buvo 13, susilaikė 24 parlamentarai, jos toliau bus svarstomos Seimo komitetuose.
Juras Požela
Juras Požela / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Projektą pasiūlė valdantieji socialdemokratai argumentuodami, kad dėl sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Juro Poželos ligos pavaduojantis ministras negali priimti sprendimų dėl žmonių priėmimo į darbą ar atleidimo, skatinimo ir t.t.

Pagal socialdemokrato Algirdo Syso registruotą pataisą, su žmogiškaisiais ištekliais susijusias funkcijas pavaduojantis ministras galėtų atlikti, jei pavadavimas tęstųsi ilgiau nei 14 dienų.

Prieš pataisas pasisako opoziciniai konservatoriai, kurie kelia versiją, jog pataisos skubiai stumiamos, kad postus sveikatos apsaugos sistemoje gautų socialdemokratų aplinkos žmonės.

„Kurių įstaigų vadovų kėdės šiuo metu sveikatos apsaugos sistemoje laukia socialdemokratų atstovų prieš rinkimus?“ – retoriškai klausė konservatorius Jurgis Razma.

A.Sysas atsakė, kad šiuo metu vadovo neturi Valstybinė ligonių kasa (VLK), o ministro parašas reikalingas net ir norint paskelbti konkursą: „Net konkurso negalim paskelbti, nes laikinai einantis ministro pareigas neturi teises“.

„Plika akimi matosi, ką jūs išbraukiat iš įstatymo. Punktus, kurie apibrėžia kadrinius reikalus. Kai jūs pasakėt, kad reikia skelbti konkursą į VLK direktoriaus vietą, ir visiškai sutinku, bet buvęs vadovas nedirba jau daugiau kaip pusantrų metų, tai kodėl anksčiau to nebuvo daryta?“ – stebėjosi konservatorė Irena Degutienė.

34-erių J. Požela nuo rugpjūčio vidurio dėl ūminio pankreatito gydomas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose. Ministras susirgo atostogaudamas.

J.Poželą ligos metu pavaduoja krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius