Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2013 07 16

Seimas leido Viktorui Uspaskichui išvykti į Rusiją, tačiau tai padarė šiam jau palikus Lietuvą

Valdančiosios Darbo partijos frakcijos seniūnui Viktorui Uspaskichui jau išvykus Seimo valdyba išleido jį į Rusiją.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip žurnalistams antradienį po Seimo valdybos posėdžio sakė Seimo pirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas, V.Uspaskichas išleistas liepos 16–30 dienoms. Seimo valdybos posėdyje dalyvavo tik valdančiųjų atstovai.

V.Gedvilas tvirtino, jog V.Uspaskicho prašymas pateiktas liepos 12 dieną, tačiau apsvarstytas jau jam išvykus, nes nebuvo Seimo valdybos posėdžio.

„Mes šiandien pagal faktą gavom pareiškimą ir išleidom, tokiais atvejais paprastai nebūna prieštaravimų tarp valdybos narių, kai asmeninė kelionė ir nėra darbo Seime. Mes neturėjom valdybos posėdžio, dabar skubiai sušaukėm“, – sakė V.Gedvilas.

Jis tvirtino, jog V.Uspaskichas grįš numatytu laiku ir nesislėps Rusijoje nuo teismo sprendimo. „Nebijokit, grįš jis tikrai, 30 dieną bus čia Lietuvoj, niekur jis nepabėgs, jis tradiciškai jau daug metų važiuoja į savo gimtinę, yra renginiai, mamą aplanko, šeimą“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Jis taip pat tvirtino, jog nors išvyko dar nesulaukęs Seimo valdybos sprendimo, V.Uspaskichas Seimo statuto nepažeidė. „Nieko nepažeidė jis, Statuto nepažeidė, išvažiavo kaip visi Seimo nariai, prašymą parašė“, – sakė V.Gedvilas, sakydamas, kad tokie leidimai ne sesijos metu yra „gan formalus dalykas“.

Netrukus po penktadienį paskelbto apkaltinamojo nuosprendžio V.Uspaskichas išvyko į Rusiją, teigdamas, kad, kaip ir kasmet, vyksta į šventę. Nuosprendį skelbdamas teismas pranešė, kad palieka galioti V.Uspaskichui anksčiau paskirtą pusės milijono litų piniginį užstatą. Jo judėjimo teisė neapribota.

Praėjusį penktadienį Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos įkūrėją, parlamentarą V.Uspaskichą pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo bei skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, parlamentarei Vitalijai Vonžutaitei – trejų metų laisvės atėmimo bausmę, o dabartiniam partijos vadovui, pirmajam Seimo vicepirmininkui Vytautas Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Valdančiojoje koalicijoje esanti Darbo partija kaltinta 2004–2006 metais neapskaičiusi daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Teismo nuosprendis dar neįsigaliojo, per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. V.Uspaskichui teismas suėmimo neskyrė, todėl iki apeliacinės instancijos pabaigos jis lieka laisvėje. Kitiems kaltinamiesiems paliktas galioti rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius