-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 04 26 /11:40

Seimas metams atidėjo Šiaulių universiteto prijungimą prie Vilniaus universiteto

Seimas penktadienį metams atidėjo Šiaulių universiteto (ŠU) prijungimą prie Vilniaus universiteto (VU), kartu universitetus įpareigodamas sudaryti bendros veiklos sutartį.
Šiaulių universitetas
Šiaulių universitetas

Už nutarimo pataisą, kad universitetų jungimo proceso pabaigos data būtų 2020 metų liepos 1-oji, balsavo 95 Seimo nariai, prieš buvo vienas ir susilaikė du parlamentarai.

Švietimo ir mokslo komiteto vadovas „valstietis“ Eugenijus Jovaiša tvirtina, jog šių metų rugsėjį į Šiaulių universitetą įstoję jaunuoliai gali būti ramūs, kad baigs Vilniaus universiteto Šiaulių akademiją, kaip ir planuota.

„Labai noriu pasakyti Šiaulių jaunuoliams, jūs stosite į Šiaulių universitetą ir baigsite Vilniaus universiteto Šiaulių akademiją, jūs turėsite ne tik prestižinį gerą diplomą, bet ir tinkamą gerą išsilavinimą“, – BNS sakė E.Jovaiša.

Nutarime Seimas siūlo Vyriausybei iki šių metų birželio sudaryti sutartį su Vilniaus universitetu ir nustatyti Šiaulių akademijos vystymo studijų, mokslo ir meno srityse perspektyvą ir finansavimo galimybes, užtikrinant Šiaurės Lietuvos regiono poreikius.

E.Jovaiša sako, kad metams sudarydami jungtinės veiklos sutartį universitetai per tą laikotarpį turės „pasiekti geriausių rezultatų rengiant projektą dėl finansavimo, programų skaičiaus, turinio, ūkinės dalies prijungimo, visų svarbiausių parametrų, kurie atlieptų to centro lūkesčius“.

„Mums svarbu ne tik kad Šiauliuose būtų specialioji pedagogika, informatikos mokslai, mums svarbu, kad tai būtų pilnakraujis universitetinio mokymo centras, Vilniaus universiteto Šiaulių akademija, kuri patenkintų viso krašto daugiaplanius poreikius“, – kalbėjo E.Jovaiša.

Iki šiol planuota, kad Šiaulių universitetas prie Vilniaus būtų prijungtas iki šių metų liepos, tačiau nukelti jungimą siūlė tiek Vilniaus, tiek Šiaulių universitetai. VU nenorėjo prisiimti 400 tūkst. eurų finansinių įsipareigojimų už ŠU, o Šiaulių universitetas baiminosi dėl savo statuso.

Šiaulių universitetas nuogąstauja dėl Vilniaus universiteto statute numatytos galimybės pačiam priimti sprendimą naikinti savo padalinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius