-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 02

Seimas nesutinka uždrausti parlamentarams filmuotis pramoginėse laidose

Parlamentarai nenori apriboti savo galimybių filmuotis pramoginėse laidose.
Inga Valinskienė ir Arūnas Valinskas
Inga Valinskienė ir Arūnas Valinskas / LNK nuotr.

Ketvirtadienį Seimo nariai po pateikimo nepritarė socialdemokratės Birutės Vėsaitės parengtai Seimo statuto pataisai, kad „Seimo nario pareigos nesuderinamos su jo dalyvavimu tęstinėse žiniasklaidos pramoginėse laidose“.

Už projektą balsavo 28 parlamentarai, prieš buvo 3, balsuodami susilaikė 26 politikai. Dokumentas grąžintas iniciatorei tobulinti.

„Parlamentarų dalyvavimas įvairiuose šokių projektuose ar TV laidų vedimas nei jiems, nei visam parlamentui solidumo neprideda, reikėtų skirti ribą tarp darbo valstybei, jos piliečiams ir pramogų“, – pataisos aiškinamajame rašte teigia B.Vėsaitė.

Ketvirtadienį parlamentarė tvirtino, kad tokią pataisą ją privertė parengti rinkėjai, kurie per susitikimus esą ne kartą piktinosi televizijoje šokančiais ir dainuojančiais parlamentarais.
„Tikrai ne Seimo narių darbas šokti ir dainuoti“, – teigė B.Vėsaitė.

„Ar šokėjams taip susisuka galvos, kad jie nebegali dalyvauti įstatymų leidybos procese?“ – kolegės pataisa stebėjosi Rimantas Sinkevičius. Parlamentarų dalyvavimas įvairiuose šokių projektuose ar TV laidų vedimas nei jiems, nei visam parlamentui solidumo neprideda.

Tuo metu konservatorius Jurgis Razma siūlė nepritarti pataisai, nes, anot jo, problemą turėti imtis spręsti Seimo Etikos ir procedūrų komisija, parengdama rekomendacijas Seimo nariams.
„Matyt, daug kam A.Šedžius šokantis labiau patinka, nei A.Šedžius dirbantis“, – po balsavimo replikavo konservatorius Kęstutis Masiulis.

Konstitucija Seimo nariui papildomų pajamų leidžia turėti tik iš kūrybinės veiklos, tačiau parlamento etikos sargai suka galvas, kaip vertinti situaciją dėl pramoginiuose televizijos projektuose nuolat dalyvaujančių parlamentarų.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nagrinėjo kelių parlamentarų su skirtingais televizijų projektais pasirašytus „kūrybinius susitarimus“, tačiau sprendimo, ar tokios sutartys gali būti traktuojamos kaip darbo santykių, nepriėmė.

Iš pramogų pasaulio į politiką atėję Arūnas ir Ingrida Valinskai šį sezoną dalyvauja LNK televizijos laidose – I.Valinskienė šokių projekto laidą, A.Valinskas – kito pramoginio projekto komisijos narys. Abu parlamentarai tvirtina, jog televizija – jų laisvalaikio praleidimo forma, o jokių pajamų iš šitos veiklos jie negaunantys. Keletas parlamentarų yra dalyvavę dainų ir šokių projektuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius