-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 13

Seimas nori būti nuolat informuojamas apie JK pasitraukimo iš ES rezultatus

Derybų dėl Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) rezultatai yra labai svarbūs, todėl apie jas parlamentarai privalo būti informuojami nuolat, teigiama antradienį priimtoje Seimo rezoliucijoje. Už ją balsavo 101 parlamentaras, nė vienas nebuvo prieš ir 3 susilaikė.
„Brexit“
„Brexit“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Parlamentarai specialia rezoliucija paragino Vyriausybę ir Užsienio reikalų ministeriją nuolat bei išsamiai informuoti Seimą apie JK ir Europos Sąjungos derybų eigą ir pasiektus rezultatus.

Seimas taip pat pabrėžė, kad JK traukiantis iš Bendrijos būtina užtikrinti šioje šalyje gyvenančių Lietuvos piliečių teises.

„(...) Lietuva kviečia Jungtinę Karalystę užtikrinti Lietuvos piliečių, gyvenančių, dirbančių, studijuojančių ir kuriančių savo gyvenimą Jungtinėje Karalystėje, teisių tęstinumą ir apsaugą bei užtikrina, kad dės visas pastangas, jog Jungtinės Karalystės piliečių teisės Europos Sąjungoje ir Lietuvoje būtų tinkamai apsaugotos“, – rašoma rezoliucijoje.

Joje akcentuota ir tai, kad ES bei Jungtinės Karalystės ekonominiai, politiniai santykiai turi tiesioginę įtaką Lietuvos ekonomikai, todėl „Lietuvos interesas yra abipusiai naudingų ekonominių bei politinių Jungtinės Karalystės ir Europos Sąjungos ryšių plėtra“.

JK ir ES derybos dėl vadinamojo „Brexit“ turėtų prasidėti birželį. Prognozuojama, kad JK iš bendrijos pasitrauks 2019 metų kovo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius