Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Seimas nusiteikęs naikinti transporto lengvatas medikams, pedagogams, kultūros darbuotojams

Seimas nusiteikęs nuo birželio panaikinti transporto lengvatas kaimų ir miestelių mokytojams, gydytojams, socialiniams bei kultūros ir meno darbuotojams.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pataisomis savivaldybių taryboms leidžiama pačioms nusistatyti tvarką, kaip jos galėtų kompensuoti šiems asmenims važiavimo išlaidas.

Seimas antradienį po svarstymo priėmė atitinkamas Transporto lengvatų įstatymo pataisas: už balsavo 41 Seimo nariai, prieš – 25, o susilaikė 9 parlamentarai. Už įstatymo priėmimą Seimas dar balsuos vėliau.

Ekonomikos komiteto narys konservatorius-krikdemas Vaidotas Bacevičius siūlė transporto lengvatas atšaukti laikinai – iki 2011 metų – konkretų sprendimą Seimas priims balsuodamas už visą įstatymą vėliau.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys Algirdas Sysas siūlė savivaldybėms dar paieškoti lėšų, kuriomis galėtų kompensuoti šias išlaidas.

Anot jo, galėtų nebūti kompensuojamas mokinių vežimas į kitų vietovių mokyklas: „tegu tėvai moka iš savo kišenės, jeigu veža į kito miestelio mokyklą, o ne leidžia ten, kur gyvena“.

„Tai net ne lengvatos naikinamos, o šansas specialistams deramai atlikti savo pareigas“, – piktinosi socialdemokratas Vytenis Andriukaitis .

Andrius Šedžius sakė, kad balsuodami už lengvatų naikinimą, parlamentarai atims lengvatas iš to socialinio sluoksnio, kuriems jos yra labai labai reikalingos.

Ekonomikos komiteto narė Birutė Vėsaitė prognozavo, kad bus skaudus smūgis kaimo infrastruktūrai ir paskatins jaunų žmonių išvažiavimą ne tik iš kaimų, bet ir apskritai iš šalies.

Seimas praėjusiais metais buvo nustatęs, kad mokytojams, gydytojams ir slaugytojams, o taip pat auklėtojams, socialiniams darbuotojams ir socialiniams pedagogams bei jų padėjėjams, kultūros ir meno darbuotojams, vykstant į darbą ir iš jo namo nuosavu transportu, išlaidas kompensuoja savivaldybė.

Šalį apėmus krizei, savivaldybės teigia nebeturinčios lėšų tokioms kompensacijoms.

Tačiau Seimas antradienį balsavo už tai, kad vaikų globos namų mokiniai galėtų nemokamai važiuoti miesto autobusais ir troleibusais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius