Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 30 /12:30

Seimas nusprendė – vartotojai privalės imti kuponus už neįvykusius renginius

Ketvirtadienį Seimas nusprendė leisti renginių organizatoriams anksčiau planuotus, bet dėl koronaviruso atšauktus renginius surengti per metus po draudimo būriuotis atšaukimo. Jei vartotojo netenkins nauja renginio data, renginio organizatorius jam suteiks kuponą. Nors Vyriausybė siūlė leisti pasirinkti – kuponas arba pinigų už bilietą grąžinimas, parlamentarai nusprendė, kad apsaugoti įmones nuo bankroto svarbiau, nei leisti rinktis
„Sostinės renginiais“ domisi policija: įmonė renginius atšaukia, o pinigų taip ir negrąžina
Renginys / 123RF.com nuotr.

Ketvirtadienį už įstatymo projektą balsavo 100 parlamentarų, balsavusiųjų prieš nebuvo, 1 susilaikė.

„Jei nesuteiksime gelbėjimo rato renginių organizatoriams, tai klientai taps nuskriausti, nes organizatoriui bankrutavus bus sunku tikėtis atgauti pinigus“, – posėdyje pritarti projektui ragino konservatorius Vytautas Kernagis.

Į atšauktus renginius parduota mažiausiai 300 tūkst. bilietų

Teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus duomenimis, į renginius, kurie buvo suplanuoti kovo 13 birželio 30 dienomis, buvo parduota per 300 tūkst. bilietų. Tai – tik per bilietų platintojus parduoti bilietai, tuo metu dalis renginių organizatorių bilietus platina patys, tad jų skaičius yra dar didesnis.

Įstatymo projekto rengėjai tikina, kad projektas turėtų apsaugoti renginių organizatorius nuo bankroto.

Beje šis įstatymas galios tik renginiams kurie buvo atšaukti dėl COVID-19.

Privalės priimti kuponą

Seimas nustatė, kad kai renginys neįvyksta dėl karantino, renginių organizatorius turi teisę per 30 dienų nuo draudimo panaikinimo nustatyti vėlesnę renginio datą. Pats renginys turėtų įvykti per metus nuo karantino metu nustatyto renginių ir susibūrimų draudimo panaikinimo.

Bilietą į atšauktą renginį įsigijęs vartotojas turi teisę per 60 dienų pranešti organizatoriui, kad jis nesutinka su vėlesne renginio data.

Jei taip nutinka, už neįvykusį renginį klientui kompensuojama ne mažesnės sumos, nei kainavo bilietai, kuponu, kuris galios kitiems to paties organizatoriaus renginiams.

Jei vartotojas metus nepanaudoja kupono, jis turi teisę reikalauti renginių organizatoriaus grąžinti pinigus.

Jei renginių organizatorius apskritai nesuteikia kupono, vartotojas turi teisę susigrąžinti pinigus, tačiau šių teks palaukti – Seimas nustatė, kad grąžinimas turi įvykti per 14 dienų nuo vėliau surengto renginio (kurį organizatorius turi surengti per metus) datos.

Kaip skelbia BNS, Vyriausybė siūlė leisti vartotojui pasirinkti – ar imti kuponą, ar prašyti grąžinti pinigus už neįvykusį renginį.

Komentuodamas BNS V.Kernagis pabrėžė, kad jeigu vartotojas kupono nepanaudos per 12 mėnesių, jis galės kreiptis į organizatorius ir atgauti pinigus už bilietą.

Jeigu nauja renginio data nepasiūloma, pinigai už bilietus turi būti grąžinti per 44 dienas nuo karantino metu nustatyto renginių ir susibūrimų draudimo panaikinimo.

Šis įstatymo projektas galios sporto, kultūros, pramogų ar kitų renginių paslaugų teikėjams, kai bilietai į juos buvo parduoti iki šių metų kovo 15 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius