2009 06 23

Seimas palaimino Šemetos išvykimą

Antradieno vakarą Seimas palaimino finansų ministro Algirdo Šemetos kelionę į Briuselį.
Algirdas Šemeta
Algirdas Šemeta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Konservatorius Jurgis Razma negailėjo komplimentų A.Šemetai – esą jis turi „puikų savybių rinkinį“ ir yra tikrai tinkamas kandidatas, už kurį derėtų balsuoti ramiai nusiteikus ir pamiršus visas emocijas.

Tačiau šiai kandidatūrai nepritarė vienos iš valdančiųjų partijų „prisikėlėlių“ atstovas Mantas Varaška. Jis, kreipdamasis į salėje sėdintį premjerą, kalbėjo, kad jam buvo įdomu spaudoje skaityti mintis, kad A.Šemetos kandidatūra jau suderinta su Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso bei su prezidente, kuri dar neturi įgaliojimų, tačiau Seime kandidatūra dar nepatvirtinta.

Nepalaikė kai kurie „saviškiai"

„Esu linkęs žmones vertinti pagal darbus. Noriu pasakyti, kad jūsų teikiami biudžetai buvo siūlomi keisti tris kartus. Kartu su jais mes keičiam ir Seimo statutus. Net ir pakeitus biudžetus Seimui nepavyko surinkti mokesčių, nors jie buvo ir padidinti. Reziumė – nebuvo pasiekta nieko, išskyrus verslo pasitraukimą į šešėlį“, – akmenų į finansų ministro daržą negailėjo M.Varaška.

Jam antrino ir socialdemokratas Andrius Šedžius. „Ar mes tikrai esam tokie bestuburiai, kurių nuomonės neįdomios ir nereikia atsiklausti? Iš vieno renkam vieną kaip sovietiniais laikais – ar ilgai taip elgsimės?“ – emocingai kalbėjo A.Šedžius.

Kubilius siūlė Seimui subręsti

Į tribūną pakilęs A.Kubilius tėviškai barė jaunesnius parlamentarus ir linkėjo jiems subręsti – esą klausydamasis parlamentarų diskusijos jis supranta, kodėl eurokomisaro skyrimas kitose valstybėse parlamentuose nesvarstomas.Ar mes tikrai esam tokie bestuburiai, kurių nuomonės neįdomios ir nereikia atsiklausti? – retoriškai kolegų klausė A.Šedžius

„Manau, kad mūsų visų garbės reikalas yra turėti žmogų, kuriuo galima pasitikėti. Bet jūs norit pasistengti lietuviškai – jei jau važiuoji, tai pasistengsim tau dar paspjaudyti. Žiūriu į Seimo narius ir manau, kad mums laikas subręsti. Mes pergyvenam pakankamai sudėtingą` laiką ir nežinau, ar gerbiamas Andrius Šedžius ar Algirdas Sysas norėtų šiuo metu būti premjeru ar finansų ministru. Gyvenate atsipūtę ir galvojat – kaip gerai, kad konservatoriai kartu su koalicija turi tokias problemas spręsti“, – sunkia dalia skundėsi A.Kubilius.

Turėsim finansų ministrę

Nors A.Šemetos kandidatūrai nepritarė Užsienio reikalų komitetas. Prieš balsavo arba susilaikė ne tik opozicijos atstovai, bet ir valdančiajai koalicijai priklausančios Tautos prisikėlimo partijos frakcijos nariai.

A.Šemeta eurokomisaro, atsakingo už finansinį programavimą ir biudžetą, poste pakeistų Lietuvos prezidente išrinktą Dalią Grybauskaitę. Naująja finansų ministre turėtų tapti dabartinė viceministrė Ingrida Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius