-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 15

Seimas papildė atmintinų dienų sąrašą

Seimas papildė atmintinų dienų sąrašą – į jį įtraukta gruodžio 3-ioji – Lietuvos advokatūros diena, sausio 25-oji – Vilniaus pagarsinimo ir gegužės 21-oji – Lietuvos tautinių bendrijų dienos.
Lietuvos Konstitucija
Lietuvos Konstitucija / BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

Konservatorius Kęstutis Masiulis buvo siūlęs iš viso atšaukti Atmintinų dienų įstatymą, nes jo pakeitimais tik veltui gaištamas Seimo laikas, o įvairios organizacijos, asociacijos, profesinės bendruomenės sau atmintinas dienas gali minėti ir be atitinkamo įrašo įstatyme.

Sutarta, kad toks siūlymas ir atmintinų dienų statusas bus aptartas Seime, svarstant naują įstatymą dėl Tautos istorinės atminties.

Šiuo metu Lietuvoje, be trijų naujai paskelbtų, jau įteisintos 56 atmintinos dienos. Įstatyme nurodyta, kad atmintina diena – reikšminga diena, susijusi su esminiais Lietuvos valstybingumo kūrimo ir įtvirtinimo faktais ar įvykiais, visuotinių vertybių propagavimu, atminimo kultūros ir gyvosios istorijos išsaugojimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius