Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 20

Seimas pavedė Antikorupcijos komisijai ištirti elektroninės sveikatos sistemos kūrimą Lietuvoje

Seimas, 99 parlamentarams vieningai balsavus už, ypatingos skubos tvarka priėmė nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai ir pavedimo atlikti parlamentinį tyrimą“, kuriuo siūloma pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl trijų Nacionalinės elektroninės sveikatos sistemos kūrimo etapų (NESS I, NESS II, ESPBI IS).
Elektroninis receptas
Elektroninis receptas / 123rf.com nuotr.

„Nutarimo atsiradimą lėmė audito ataskaita, kurioje aptarti visi trys bandymai įdiegti elektroninę sveikatos sistemą Lietuvoje. Galutiniai vartotojai dėl sistemos netobulumo ir ydingumo nenoriai naudojasi šia sistema. Iš esmės neįvardytos priežastys iki šiol, nors nuo pat pirmojo etapo parlamentinės kontrolės mechanizmai veikia, tačiau ne visai, ir mes šiandien neturime atsakymų, kodėl šita sistema tinkamai neveikia, o asignavimų panaudota daug ir atsakomybės nėra“, – projekto pristatymo metu sakė Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius.

Kaip nurodoma Seimo kanceliarijos išplatintame pranešime, komisijai pavesta parlamentinį tyrimą atlikti ir išvadas bei pasiūlymus Seimui pateikti iki 2017 m. gruodžio 1 d.

15min primena, kad e.sveikata projektui įgyvendinti 2005–2015 m. buvo išleista 40 609 591 EUR. Pagal 2015 m. patvirtintą Lietuvos e. sveikatos sistemos 2015–2025 m. plėtros programą ir jos priemonių planą yra numatyta, kad tolesniam e. sveikata projekto vystymui reikalinga 28 250 424 EUR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius