Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 19

Seimas priėmė Emanuelio Zingerio pasiūlytą rezoliuciją dėl Boriso Nemcovo nužudymo

Seimas, 81 parlamentarui balsavus už, 1 – prieš ir 5 susilaikius, priėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario Emanuelio Zingerio pateiktą rezoliuciją „Dėl Boriso Nemcovo nužudymo“.
Emanuelis Zingeris
Emanuelis Zingeris / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Priimtu dokumentu Seimas, minėdamas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metį, su giliu liūdesiu prisiminė B.Nemcovo žūtį, sukrėtusią visą mūsų šalį, rašoma Seimo pranešime.

B.Nemcovas buvo numatytas kaip vienas pagrindinių kalbėtojų Parlamentinio demokratijos forumo rengiamame tarptautiniame parlamentiniame susitikime „Demokratijos padėtis pasaulyje: dabartiniai iššūkiai ir ateities perspektyvos“.

B.Nemcovo žūtis – netektis visam laisvajam pasauliui ir jo viltims sulaukti teigiamų pokyčių Rusijoje, teigiama pranešime.

Atsižvelgdamas į 2015 m. kovo 12 d. Europos Parlamento rezoliuciją dėl Rusijos opozicijos lyderio B.Nemcovo nužudymo ir demokratijos padėties Rusijoje, Seimas rezoliucija reiškia užuojautą B.Nemcovo artimiesiems ir bendražygiams. Šio iškilaus rusų politiko mirtis paskatins viso pasaulio demokratus ir toliau remti rusų pilietinės visuomenės atstovų pastangas kurti atvirą visuomenę; ragina tarptautinę bendruomenę daryti spaudimą Rusijos Federacijai, kad šis nusikaltimas būtų nedelsiant ištirtas, o kaltieji patraukti atsakomybėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius